2013. szeptember 9., hétfő

Kuruc.info: Tízből nyolc amerikai nem akar beavatkozást Szíriában

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
Tízből nyolc amerikai nem akar beavatkozást Szíriában
Sep 9th 2013, 12:33

Az amerikaiak nagy többsége nem szeretné, ha a törvényhozás megszavazná a katonai beavatkozást Szíriában - derül ki egy felmérésből, amelyet a CNN hírtelevízió tett közzé hétfőn.

A CNN/ORC közvélemény-kutatás adatai szerint tíz amerikaiból nyolc valószínűnek vagy biztosnak veszi, hogy Bassár el-Aszad rendszere gáztámadást hajtott végre saját népe ellen, mégsem akarja, hogy a kongresszus felhatalmazást adjon a megtorló katonai csapásra.

Tízből több mint heten úgy vélik, egy ilyen csapás nem hozna jelentős eredményt az Egyesült Államok számára, és ugyanennyien gondolják, hogy nem nemzeti érdeke az országnak, hogy belekeveredjen a több mint két éve folyó, véres szíriai polgárháborúba. Ha a kongresszus nem ad felhatalmazást légi csapásokra, akkor több mint hetven százalék ellenezné, hogy az elnök a saját hatáskörében ilyen döntést hozzon. Még akkor is 55 százalékos a légi csapások ellenzése, ha a törvényhozás megadja rájuk a felhatalmazást.

A felmérés szeptember 6-8. között készült, 1022 felnőttet kérdeztek meg telefonon, s a mintavétel hibahatára három százalék mindkét irányban.

Az amerikai szenátus legkorábban szerdán, a szimbolikus jelentőségű szeptember 11-én szavaz; a képviselőházi republikánusok meg akarják várni ennek az eredményét.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése