2013. szeptember 9., hétfő

Kuruc.info: A felhasználók beleegyezése nélkül használná fel nevüket és képeiket hirdetési célokra a Facebook

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
A felhasználók beleegyezése nélkül használná fel nevüket és képeiket hirdetési célokra a Facebook
Sep 9th 2013, 07:08

Adatvédelmi szervezetek ismét kritizálják a Facebook megújított felhasználási feltételeit. Azt mondják: az oldal elfogadhatatlan módon kezeli adatainkat.

Az Egyesült Államok hat legtekintélyesebb, adatvédelemmel foglalkozó szervezete közös levélben fordult a felügyelő hatósághoz, melyben azt kifogásolják, hogy a Facebook új szabályai nem felelnek meg annak a megállapodásnak, amelyet 2011-ben az oldal és Szövetségi Kereskedelmi Bizottság kötött, mivel biztosítaná a közösségi oldalnak, hogy a felhasználók beleegyezése nélkül használják fel nevüket és képeiket hirdetési célokra - írja az IT café.

Emlékezetes: a Facebook nemrég vállalta dollármilliós nagyságrendű kártérítés kifizetését, miután a felhasználók személyes adatait – nevüket, képeiket, illetve érdeklődési körüket – osztotta meg beleegyezésük nélkül a közösségi oldalon látható hirdetésekben.

A fenti döntésre született reakció is belekerült az új szabályzatba, és ez a felháborodás egyik oka: a Facebook beleírja a felhasználási feltételekbe, hogy az oldal használatakor a tagok automatikusan megadják az engedélyt adataik felhasználására, és lemondanak bármilyen anyagi követelésről a szponzorált történetként megjelenő hirdetésekkel kapcsolatban.

(HVG)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése