2013. szeptember 7., szombat

Kuruc.info: Tokióban lesz a 2020-as nyári olimpia - 1964 után ismét Japán a házigazda

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Curious about the benefits of meditation?

In just a few minutes daily, this course will teach you how to relax and relieve stress. Even with a full schedule, you will want to make time for this!
From our sponsors
Tokióban lesz a 2020-as nyári olimpia - 1964 után ismét Japán a házigazda
Sep 8th 2013, 06:18

Tokióban lesz a 2020-as nyári olimpia - döntött a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Buenos Airesben szombaton. Isztambul és Madrid azonos szavazattal zárt, közöttük újraszavazással döntöttek a NOB tagjai.

Madrid, Tokió és Isztambul pályázatai közül a Tokióét találta a legjobbnak a NOB szombaton. 1964 után először ismét Japán lesz tehát a 2020-as olimpia helyszíne.

A három pályázó közül a szavazás első körében is Tokió végzett az élen, ám az abszolút többséget nem szerezte meg. Isztambul és Madrid azonos szavazattal zárt, közöttük újraszavazással döntöttek a NOB tagjai. A második körre végül a török város maradt versenyben, abban viszont ismét Tokióra voksoltak a legtöbben.

A szombati ülést megzavarta a Buenos Aires-i ítéletidő. A heves esőzés és áradás miatt a spanyol prezentációt kellett felfüggeszteni. A NOB tagjai közleményben biztosítottak mindenkit arról, hogy a fennakadás nem befolyásolja döntésüket.

Az ülésen vasárnap arról szavaznak, hogy a birkózás, a fallabda, valamint a közösen pályázó baseball és softball közül melyik lesz az, amely 26. sportágként bekerül a 2020-as, s ezzel automatikusan a 2024-es ötkarikás játékok programjába.

A NOB 125. ülése Buenos Airesben a 71 esztendős belga sportvezető, Jacques Rogge elnök érzelmekkel teli köszöntőjével kezdődött péntek este. Rogge - aki 12 év után most köszön le posztjáról - azt mondta, a NOB "ragyogó jövő előtt áll". "Leírhatatlan kiváltságnak" nevezte, hogy segíthetett a sportolóknak álmaik megvalósításában.

"Az olimpiai mozgalom eszményébe és a sport pozitív hatásába vetett hitem erősebb, mint valaha" - tette hozzá az elnök.

A NOB-tagok jövő kedden szavaznak arról, hogy ki lesz Rogge utódja. A hat jelölt a német Thomas Bach, a Puerto Ricó-i Richard Carrion, a szingapúri Ng Ser Miang, a magasugrásban világcsúcstartó ukrán Szerhij Bubka, a svájci Denis Oswald és a tajvani Vu Csing-kuo.

"Szerencsés helyzetben vagyunk, mert hat olyan jelöltünk van, aki egyaránt alkalmas arra, hogy ezt a nagyszerű szervezetet vezesse a jövőben" - mondta az elnökválasztással kapcsolatban Rogge. "Nem tudom, ki lesz a következő NOB-elnök, de abban biztos vagyok, hogy élete legszebb időszaka előtt áll."

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése