2013. szeptember 7., szombat

Kuruc.info: Az öbölállamok Szíria ellen - amikor Szaúd-Arábia az emberi jogokért aggódik

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Find SIGG's Classic Aluminum Water Bottles at MYSIGG

Reducing our carbon footprint one bottle at a time!
From our sponsors
Az öbölállamok Szíria ellen - amikor Szaúd-Arábia az emberi jogokért aggódik
Sep 7th 2013, 17:01

A "népirtás és az emberi jogok súlyos megsértései", amelyekkel a szíriai népnek szembe kell néznie, azonnali beavatkozást követelnek a nemzetközi közösség részéről - érveltek az Öböl-országok közös állásfoglalásban.

Azonnali beavatkozásra sürgette a nemzetközi közvéleményt az Öböl menti Együttműködés Tanácsa (GCC), hogy "a szíriai nép megszabaduljon Bassár el-Aszad elnök kormányának zsarnokságától".

"A népirtás és az emberi jogok súlyos megsértései, amelyekkel a szíriai népnek szembe kell néznie, azonnali beavatkozást követelnek a nemzetközi közösség részéről" - jelentette ki egy közleményben Abdel-Latíf az-Zajáni, a perzsa-öbölbeli tanács főtitkára. A beavatkozás céljának annak kell lennie, hogy "a testvéri szíriai nép megszabaduljon rezsimje zsarnokságától, és szenvedése véget érjen" - tette hozzá.

A Bahreint, Kuvaitot, Ománt, az Egyesült Arab Emírségeket, Katart és Szaúd-Arábiát tömörítő, Amerika-bérenc GCC felhívása olyankor hangzik el, amikor Barack Obama amerikai elnök azt reméli, hogy a kongresszus megszavaz egy Szíria elleni katonai intervenciót.

"A szíriai rezsimé a teljes felelősség azért, ami Szíriában történik, mert elutasította a válság rendezésének minden kísérletét, folytatta a gyilkolást és rombolást, és vegyi fegyverekhez folyamodott" - hangoztatta Zajáni. Mint mondta, az öbölállamok támogatják azokat az intézkedéseket, amelyek célja "a szíriai rezsim elrettentése embertelen cselekedetek elkövetésétől".

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése