2013. szeptember 7., szombat

Kuruc.info: Moszkvában lép fel a Kecskemét Táncegyüttes

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
300+% Conversion Increase

Learn how startups and leading businesses alike are getting huge results using web personalization and behavioral targeting the easy way in this ebook. Get it now!
From our sponsors
Moszkvában lép fel a Kecskemét Táncegyüttes
Sep 7th 2013, 07:49

A hétvégén az orosz fővárosban, majd Vlagyimirban lép fel a Kecskemét Táncegyüttes.

Harminc fős csapattal érkeztek Moszkvába, ahol épp szombaton ünneplik a nagyváros napját. A hétvége mindkét napján bemutatkoznak a Kolomenszkojéban lévő múzeumparkban, a Moszkvai Nemzetközi Folklórfesztiválon. A jövő hétfőn már a Vlagyimirba, a Zolotoje Kolco (Arany Gyűrű) nemzetközi néptánc és népzenei fesztiválra utaznak tovább.

A Folklórfesztiválok Nemzetközi Szövetsége magyarországi irodája ajánlására hívta meg őket Vlagyimirba az orosz kulturális minisztérium. A Moszkvától mintegy 200 kilométerre északra lévő történelmi városban szeptember 9. és 14. között zajlik a rendezvény - mondta Lukács László, az együttes vezetője az MTI-nek. Elsősorban kecskeméti és kiskunsági, valamint erdélyi táncokból állították össze programjukat.

A fesztiválok nem az egyetlen bemutatkozási lehetőséget jelentik számukra Oroszországban. Két táncospárjuk színesítette szerdától a Moszkvai Nemzetközi Könyvkiállítás és Vásár magyar standjának programját, ami azért is volt megtisztelő feladat, mert Magyarország az idén a nagyszabású rendezvény díszvendége. A táncosok több alkalommal is sikerrel léptek fel a könyvvásár közönsége előtt.

A 37 éve működő Kecskemét Táncegyüttes az idén már nyolc csoportot indított el. Az egészen kicsi gyerekektől a hatvanas éveikben járó felnőttekig minden korosztály képviselteti magát náluk. Moszkvába és Vlagyimirba magukkal hozták az ötvenes generációt képviselő táncosokat is, akik egy kicsit nosztalgiázhatnak, míg a többiek most fedezik fel maguknak Oroszországot. A 18-20 éveseknek különösen új az orosz környezet.

Bár az időjárás nem kedvez a nagyváros felfedezésének, a hangulat remek, a moszkvai nemzetközi folkfesztivál többi résztvevőjével remek hangulatot varázsoltak szálláshelyükön, és ezt ígérik a fellépéseken is.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése