2013. szeptember 7., szombat

Kuruc.info: Jerikó Eger testvérvárosa lett

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Jerikó Eger testvérvárosa lett
Sep 7th 2013, 16:38

A palesztin fennhatóság alatt álló Jerikóval kötött testvérvárosi szerződést Eger. Az erről szóló megállapodást Habis László egri és Mohamed Dzsalajta jerikói polgármester írta alá a hevesi megyeszékhelyen szombaton.

Eger évekkel ezelőtt elhatározta, hogy a kultúrák közötti párbeszéd egyik hídja szeretne lenni. A hevesi megyeszékhelynek eddig tíz testvérvárosa volt, Jerikó a tizenegyedik - írta közleményben az egri önkormányzat.

Habis László hangsúlyozta: azzal, hogy Eger egy történelmi palesztin település testvérvárosa lett, a két nép közötti barátság elmélyítése a cél. Az együttműködés és információcsere elősegíti a vallások közötti párbeszédet, és a kölcsönös megértést is. Miután Jerikó és Eger között a turisztikai szakemberek találkozásain, valamint a kereskedelmi lehetőségeken túl az együttműködés egyik fő területe az oktatás lehet, Eger kiemelt partneri szerepet szán az Eszterházy Károly Főiskolának - húzta alá a polgármester.

A közlemény kitér rá, hogy az első magyar-palesztin testvérvárosi megállapodás 2010-ben köttetett, Kalocsa és Betlehem között.

A palesztinok üzenete az, hogy tisztelni kell az emberi értékeket, és az emberi méltóságot - idézi a közlemény Mohamed Dzsalajtát, aki jelezte: Jerikónak több mint 20 európai várossal van testvérvárosi szerződése.

A 25 ezer lakosú Jerikó a Jordán folyó völgyében fekszik, Jeruzsálemtől mindössze 35 kilométerre található, 2005 óta palesztin fennhatóság alatt áll.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése