2013. szeptember 7., szombat

Kuruc.info: "Menekültek" Hódmezővásárhelyen is: a kapitány "gyermekeknek" nevezi a lányokat molesztáló bűnözőket

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Curious about the benefits of meditation?

In just a few minutes daily, this course will teach you how to relax and relieve stress. Even with a full schedule, you will want to make time for this!
From our sponsors
"Menekültek" Hódmezővásárhelyen is: a kapitány "gyermekeknek" nevezi a lányokat molesztáló bűnözőket
Sep 7th 2013, 18:45

Dombi-Kiss László, a Jobbik Csongrád megyei alelnökének, hódmezővásárhelyi elnökének közleménye:

A hódmezővásárhelyi Jobbik szeretné felhívni a figyelmet egy városunkban nyár eleje óta jelen lévő problémára, amiről aggódó helyi lakosoktól értesültünk. Településünkön különböző nációkhoz tartozó - afrikai, pakisztáni, albán, afgán - fiatalok jelentek meg. Ezek a fiatalok azonban nem főiskolai hallgatók vagy hazánkban tanulmányi úton lévő cserediákok, hanem a zöldhatárt - mindenféle iratok nélkül - átlépő, feltartóztatott határsértők. Azt igencsak nehezen lehet behatárolni, hogy ezek a „menekültek" milyen okból hagyták el az országukat, de sajnos a helyi tapasztalatokból következtetve vannak közöttük olyanok, akik valószínűsíthetően hazájukban is bűnöző életmódot folytattak, és esetlegesen éppen az igazságszolgáltatás elől menekültek el.

Zoom

Információgyűjtésünk eredményeként megtudtuk, hogy ezeket a fiatalokat a Béla cigány utca 17. számú ingatlanban található Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató kísérő nélküli külföldi kiskorúak befogadó otthonában helyezték el. Korábban itt a Csongrád Megyei Tegyesz Gyermekotthona volt. Szeretném megjegyezni, hogy felettébb furcsának, egyben aggályosnak találjuk, hogy az adott ingatlanon semmilyen tábla nem hívja fel a figyelmet arra, hogy a falak között milyen „intézmény" működik. Igaz, a lakók erre különböző falfirkák és graffitik formájában utalást tesznek, bár ezt véleményünk szerint inkább rongálásnak lehet minősíteni.

Ami az ott élőkhöz köthető konkrét eseteket illeti:

- fiatal lányok molesztálása, megfélemlítése
- fiatalkorú sérelmére elkövetett könnyű testi sértés (a rendőrség álláspontja szerint tettleges becsületsértés)
- lopás, rablási kísérlet
- szeméremsértés közterületen
- garázdaság

Természetesen ezek a bűncselekmények, illetve a helyi közbiztonságot hátrányosan érintő esetek a rendőrség előtt is ismertek, melyekkel szemben lehetőségeikhez mérten igyekeznek fellépni, illetve megoldást találni. Dr. Rádi Norbert rendőrkapitány tájékoztatása szerint ezek a fiatalok este 10 óra után el sem hagyhatnák az otthon területét. Amennyiben ezt mégis megteszik, úgy a rendőrök élhetnek előállítási jogkörükkel, melyet szükség szerint alkalmaznak is. A tilalom betartatása azonban érthető okokból elég nehézkes, hiszen a „bekvártélyozottak" szabadon járhatnak-kelhetnek. Véleményünk szerint ennek megakadályozása az intézmény feladata lenne.

Ugyanakkor felmerül még továbbá az is, hogy a menekültek jelenléte vajon mennyire minősül közegészségügyi kérdésnek, hiszen amennyiben nem esnek át kellő alaposságú egészségügyi szűrésen, úgy akár súlyos betegségek hordozói is lehetnek, mellyel veszélyeztethetik a környezetüket. Tudomásunk szerint a nevelők sem részesültek semmilyen védőoltásban.

Tisztában kell lenni azzal a ténnyel is, hogy ezek a „menekültek" egészen más szubkultúrákban szocializálódtak, melynek következtében a helyi viselkedési normákat nem képesek átvenni. Természetesen a Jobbik nem tartozik a multikulturalizmus támogatói közé, de ettől függetlenül érdemes elgondolkodni azon a képtelenségen, hogy egy tradicionálisan alföldi mezővárosi képet mutató település életébe vajon hogyan lennének illeszthetőek ezek a határsértők.

Tudjuk, hogy egy ilyen befogadó állomás működéséhez nem szükséges közgyűlési jóváhagyás, mivel egyrészről alapítványi fenntartású, másrészről a kormányhivatal hatáskörébe tartozó intézményről van szó, az elhelyezést pedig a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal koordinálja. Mindenesetre a vásárhelyieket igencsak felháborítja, hogy míg sokan becsületes munkával napi 4000 forintot keresnek, amiből fedezhetik a megélhetésüket, lakhatásukat, addig ezek a külföldiek – tudomásunk szerint - a teljes ellátás mellett napi 2000 forint költőpénzt is kapnak.


Azt kérjük a képviselő-testülettől, hogy a befogadó otthon működését ebben a formájában ne támogassa, hiszen városunkban így is számos speciális nevelési igényű gyermek, illetve fiatal él. Az pedig egyenesen felháborító, hogy a tankerületi igazgató tájékoztatása szerint ezeknek az illegális határsértőknek az oktatását is a városnak kellene megoldani.

Nem tehetjük ki a helyieket annak veszélyforrásnak, amit a következő turnus érkezése jelenthet. Azt szeretnénk elérni, hogy a vásárhelyi szülők nyugodtan engedhessék ki az utcára gyermekeiket és az itt élők szubjektív biztonságérzete is javuljon.

Amennyiben a problémára nem sikerül megoldást találni, úgy a Jobbik minden eszközt meg fog ragadni, hogy ezt a tarthatatlan helyzetet megszüntessük.

Balog Norbert képviselő felszólalása a vásárhelyi közgyűlésben és az erre adott válasz - a rendőrkapitány következetesen "gyermekeknek" nevezi a helyieket terrorizáló bűnözőket, szerinte nem is kritikus a helyzet; iskolába is ott fognak járni:

(Kuruc.info)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése