2013. szeptember 7., szombat

Kuruc.info: Ferenc pápa: "Nem számít, hogy homokos vagy!"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Eco-Friendly Mattresses

We're committed to presenting a line of sleep products that have a minimum impact on both your pocketbook and the environment. Visit us today!
From our sponsors
Ferenc pápa: "Nem számít, hogy homokos vagy!"
Sep 7th 2013, 17:44

"A homoszexualitásod nem számít. Így vagy úgy mindannyian Isten gyermekei vagyunk, ezért a jócselekvés útján kell haladnunk" - mondta Ferenc pápa a telefonba annak a homokos francia férfinak, aki azért írt neki levelet, mert nehezen tudta összeegyeztetni vallását szexuális orientációjával - derül ki a The Huffington Post cikkéből.

A 25 éves toulouse-i férfi, Christopher Trutino azt mondta, hogy elbizonytalanították a viták, amelyek a "melegházasság" legalizálása miatt alakultak ki hazájában. "Megkaptam a leveled. Bátornak kell maradnod, higgy, imádkozz, és legyél jó" - mondta a pápa a kilenc perces spanyol nyelvű beszélgetés alatt. Trutino szerint a beszélgetés azzal ért véget, hogy a pápa arra kérte őt: imádkozzon érte, cserébe, ígérte, ő is ugyanezt fogja tenni.

Míg Ferenc elődje, XVI. Benedek a "melegjogok" radikális ellenzője volt, az új pápa többször nyitottabbnak mutatkozott a fartúrók ügyében. Legutóbbi Brazíliai utazásán például azt mondta: „ha egy meleg Istent keresi, ki vagyok én, hogy megítéljem őt?".

Álláspontja ennek ellenére azért meglehetősen összetett: a pápa úgy érvelt, hogy a homokosokat a társadalomnak teljes mértékben el kell fogadnia, bár maga a homoszexualitás az evangélium alapján bűnnek számít. A pápa szerint továbbá a a homoszexualitás politikai célzatú propagálásával is baj van, emögött többek között a szabadkőműveseket sejti.

Nem ez az első eset, hogy valakit csak úgy felhív a pápa. Augusztusban egy tizenkilenc éves fiút hívott fel a katolikus egyház feje, mert a fiú korábban levelet írt neki. A mérnökhallgató elmondta, hogy „nevettek és viccelődtek" a nyolcperces beszélgetés alatt. A pápa felajánlotta neki azt is, hogy tegeződjenek, mert „Jézus és a tanítványai is tegezték egymást".

Elődjétől, XVI. Benedek pápától eltérően Ferenc szívesen ragad telefont: alkalomadtán felhívja barátait, de arra is volt példa, hogy újságírókat tárcsázott, hogy beteg hozzátartozóik iránt érdeklődjön. Miután pápává választották, személyesen hívta fel azt a Buenos Aires-i újságosstandot, ahol előfizetéseit intézte, hogy jelezze, egy ideig nem lesz az argentin fővárosban, így nem kéri a lapokat.

(The Huffington Post - Index nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése