2013. szeptember 7., szombat

Kuruc.info: "Határozott válaszadást" akarnak az európai külügyminiszterek a szíriai eseményekre

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
"Határozott válaszadást" akarnak az európai külügyminiszterek a szíriai eseményekre
Sep 7th 2013, 12:52

A vilniusi találkozó résztvevői szükségesnek tartják a határozott válaszadást a szíriai eseményekre - mondta Guido Westerwelle német külügyminiszter, miután John Kerry támogatást kért tőle és a többi diplomáciai vezetőtől a szíriai katonai akcióhoz.

Az európai külügyminiszterek szombaton Vilniusban "világos és határozott" választ sürgettek amiatt, hogy Szíriában vegyi fegyvert vetettek be - jelentette be a litván fővárosban Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

Az Európai Unió külügyminisztereinek kétnapos informális találkozójának zárónapján - amelyen John Kerry, az amerikai diplomácia vezetője is jelen van - a tisztségviselő azt is bejelentette: a résztvevők üdvözölték Francois Hollande francia államfő állásfoglalását, amely szerint országa megvárja az ENSZ-jelentést, mielőtt bármiféle katonai beavatkozásról döntene.

A vilniusi találkozó résztvevői mindenesetre szükségesnek tartják a "határozott válaszadást", ezt Guido Westerwelle német külügyminiszter is leszögezte Vilniusban.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése