2013. szeptember 7., szombat

Kuruc.info: Megint nem sikerült a nácizás a Degenerált Koalíciónak

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Megint nem sikerült a nácizás a Degenerált Koalíciónak
Sep 7th 2013, 13:29

Sem szabálysértés, sem bűncselekmény nem történt csütörtökön a hajdú-bihari Konyáron, amikor a település iskolája előtt megállt egy a bukaresti román-magyar futballmeccsre drukkereket szállító autóbusz - közölte Dobó Dénes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A Demokratikus Koalíció (DK) közleményben tiltakozott a szerintük Konyáron történtek miatt, és az ügy kivizsgálását követelték.

"Sajtóhírek szerint a Bukarestbe induló drukkerek egy újnácikból álló csoportja letért az autópályáról, bement Konyár községbe, és ott durván megfenyegették az iskola cigány származású tanulóit, levizelték az iskola épületét, majd elénekelték a székely himnuszt. Az iskola ajtaját a megrémült tanárok bezárták, a kisgyerekeket az asztal alá bújtatták. A kivonuló rendőrség ugyan igazoltatta az ott lévőket, de szerintük nem történt bűncselekmény" - olvasható a DK közleményében.

Az üggyel kapcsolatban Dobó Dénes arról tájékoztatott, hogy a rendőrségre szeptember 5-én 10 óra körüli időben érkezett bejelentés arról, hogy a konyári általános iskola előtti autóbusz megállóban megállt egy busz, arról többen leszálltak, énekelni kezdtek, majd közülük többen rágyújtottak.

A helyszínre érkező járőr és a helyi körzeti megbízott az iskola előtti megállóban igazoltatta az ott várakozó, nem magyar honosságú autóbusz körül tartózkodókat. Az igazoltatott 26 személy elmondta, hogy Debrecenből tartanak a Románia-Magyarország válogatott labdarúgó mérkőzésre Bukarestbe, rövid pihenőre álltak meg a tanintézmény előtti megállóban, ahol elénekelték a magyar és a székely himnuszt - ismertette a részleteket.

A rendőrségi szóvivő közlése szerint "a helyszínen sem szabálysértés, sem bűncselekmény nem történt, az autóbusz, utasaival együtt a rendőri igazoltatást követően a településről távozott, és az ártándi határátkelőhelyen elhagyta az ország területét".

A rendőrség nem rendelkezik információval arról, hogy az autóbuszon utazók bárkit is megfélemlítettek volna, illetve, hogy az iskolába be akartak volna menni. Ilyen tartalmú feljelentés vagy bejelentés nem érkezett a rendőrségre. Az intézkedő járőr kérdésére a bejelentő közölte, hogy az autóbusz utasai az iskola irányába jogsértést vagy sértő magatartást nem tanúsítottak - közölte Dobó Dénes.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése