2013. szeptember 7., szombat

Kuruc.info: Az AIPAC gondoskodik a Szíria elleni háború megindításáról; a franciák már alig várják

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Az AIPAC gondoskodik a Szíria elleni háború megindításáról; a franciák már alig várják
Sep 7th 2013, 19:05

Az USA-ban működő legbefolyásosabb zsidó lobbiszervezet, az AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) arra készül, hogy nagyszabású kampány keretében győzze meg a még ingadozó amerikai törvényhozókat a Szíriai elleni katonai csapás szükségességéről.

Az AIPAC mintegy 250 vezetője és aktivistája a jövő héten valósággal megszállja majd a Capitol Hill épületét, és a szokásos módszerekkel (zsarolás, fenyegetés, megvesztegetés stb.) igyekszik majd a háború mellett felsorakoztatni a képviselőket – adta hírül az iráni Press TV az AIPAC köreiből származó forrásokra hivatkozva. Az USA kül- és belpolitikáját szoros irányítás alatt tartó zsidó lobbicsoport a hírek szerint minden egyes honatyát személyesen fog megkeresni. (Nem mindenkinél lesz erre szükség: az amerikai politikai elit jelentős része már jó ideje az AIPAC zsebében van.) A zsidók azzal az álságos érvvel fogják győzködni a vonakodó képviselőket, hogy amennyiben az USA-nak nem sikerül leszámolnia Bassár al-Aszad szíriai elnökkel, akkor az USA ellenfelei mindenütt megerősödnek a világon.

Egyelőre ellentmondásos információk érkeznek a képviselőház és a szenátus várható állásfoglalását illetően. Általános várakozások szerint a demokraták többsége felsorakozik majd Obama elnök mögött, azonban az általában vérszomjasabb republikánusok között többen is ellenzik a Szíria elleni katonai akciót. A Szenátus kisebbségi republikánus csoportjának vezetője, Mitch McConnell, valamint a texasi John Cornyn például szintén kétségeiket hangoztatják a Fehér Ház háborús terveivel kapcsolatban. Azonban a zsidó lobbi már mindkettőjüket „kezelésbe vette".

Perge Ottó

A francia vezetés is mindenáron háborút akar

Az Egyesült Államok és Franciaország megerősítette azt a szándékát, hogy közösen lépjen fel Szíria ellen. Ezt a két ország külügyminisztere, John Kerry és Laurent Fabius hangsúlyozta szombat este Párizsban tartott találkozója után.

Előzőleg az EU tagállamainak külügyminiszterei Vilniusban - John Kerry jelenlétében - állást foglaltak amellett, hogy az augusztus 21-i damaszkuszi vegyifegyver-támadásra egyértelmű és határozott választ kell adni Szíriának. A miniszterek ugyanakkor arra szólították fel Washingtont, hogy a tervezett katonai csapást ne hajtsa végre a vegyi fegyverek alkalmazásáról készített ENSZ-szakértői jelentés nyilvánosságra hozatala előtt.

Párizsi tárgyalásait követően Kerry sajtóértekezletén kijelentette: Barack Obama elnök még nem döntött, megvárja-e a szakértői jelentést a katonai csapással.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése