2013. szeptember 6., péntek

Kuruc.info: Oláh politikus cikke: bármi történik is Bukarestben, Vona tehet róla, mert a Jobbik így kampányol

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Client Tracking Software

Want more clients? Stride helps you track new leads, moving them from prospect to client. Sales can be painful, but the software you use shouldn't be. Try Stride!
From our sponsors
Oláh politikus cikke: bármi történik is Bukarestben, Vona tehet róla, mert a Jobbik így kampányol
Sep 6th 2013, 12:36

A Románia-Magyarország meccs választási kampány a magyar szélsőségeseknek

A magyarországi csapat drukkerei már provokáltak egy verekedést Bukarest régi központjában. A messzeségből a Jobbik fenyegetőzik, hogy nem lesz csendes a légkör, mert a mérkőzés politikai, és összefüggésben áll Magyarország területeinek visszaszerzésével. Így a Magyarország-Románia mérkőzés nemcsak egy sportesemény lesz, ahogyan az normális lenne, hanem annak a bizonyítéka, hogy a magyar szélsőség hogyan tüzeli a kedélyeket.

Zoom
"Magyarországon a Jobbik a háború kultúráját terjeszti, amit Romániába akar exportálni a focimeccs alkalmával"

A nyári egyetemek időszaka lejárt, de a hatásuk és az ott elhangzottak láthatóak a Románia és Magyarország közti sportesemény alkalmával. Ennek csak a profi futballról kellene szólnia, de már harcias nyilatkozatokkal jár a Jobbik részéről, a párt ugyanis a mai meccsben politikai konfrontációt lát, s egyben egy alkalmat arra, hogy Nagy-Magyarország területeiről álmodozzon.

Egy focimeccs szélsőséges követelésekkel történő összekötése veszélyes, ahogyan az a bukaresti régi központban történt incidens során is látható volt, ahol magyar szurkolók provokáltak ki egy a rendőrség által lezárt botrányt. Nagyon tartok attól, hogy nem az egyetlen ilyen jellegű esemény lesz. Ebből is látható, hogy mennyire nem ártatlanok (ahogyan azt egyesek láttatni szeretnék) a magyarországi politikusok által a nyári egyetemeken tett izgató nyilatkozatok.

Mindaz, ami e meccs körül fog történni, Vona Gábor ezen a nyáron tett harcias nyilatkozatában és ennek magyarországi folytatásában gyökerezik. A hegyen legurított hógolyó elindult a völgybe, új erőkre kap, és nem lehet már irányítani, megállítani.

A magyar szélsőségeseknek szükségük van a botrányra, mert ebből élnek. A Jobbiknak elemi érdeke, hogy botrányt provokáljon este, hogy legyen kampánytémája.


Az itt olvasható sorokat képernyőre fröcsögő bocskoros

A romániai magyar politikusok sem nyugodtabbak. A „visszafogott" RMDSZ olyan parlamenti nyilatkozatokat szeretne, mely a magyar autonómia szentesítését tartalmazza, és helyi népszavazásokat kezdeményez a regionalizálásért, enklávék kialakításáért. Egy másik magyar politikus mindenkit beperel a Diszkriminációellenes Tanácsnál, én is jól ismerem, mert kétszer jómagam is be lettem idézve, ugyancsak két magyar „jóakaróm" által, mivel számukra az alkotmány betartásának kérése diszkriminációt jelent. Ebben a magyar vezetők által tüzelt légkörben, ahol román-ellenes üzenteket továbbítanak, az őket meghallgatók nem lesznek nagyon békések, de a magyar szélsőségeseknek szükségük van a botrányra, mert ebből élnek.

A Jobbiknak elemi érdeke, hogy botrányt provokáljon este, azért, hogy legyen kampánytémája.

Egyébként már megjelentek a magyar szurkolóknál olyan pólók, amelyeken Románia Gipsy Land-nek van nevezve, filmek, melyekben a románokat veréssel, Bukarestet pedig megszállással fenyegetik. Szép lenne, ha elszigetelt eseteket említenék, melyek nem kellene hogy aggasszanak, de ezek egyre elterjedtebbek lettek a magyar politikusok támogatása által, akik arra buzdítják az állampolgáraikat, hogy ugyanúgy viselkedjenek.

Így, a Románia-Magyarország mérkőzés kampánytémává vált a magyar szélsőségesek számára, akik profitálni fognak bármely esemény és eredmény kapcsán, a románellenes politikájuk támogatása érdekében. Egy sportesemény szélsőséges célokra való felhasználásában a legrosszabb fordulat az erőszakos cselekedetekre történő felbujtás. Nem marad más, mint bízzunk abban, hogy a rendfenntartók a rossz szándékúakat féken tartják, úgy, hogy ne hajtsunk vizet a Románia-ellenességből élők malmára.

(Fordítás: Kuruc.info - olvasónktól)

Eddig az Adevarul.ro cikke. Tegnap egyébként egy másik lap békülékenyebb hangnemet ütött meg, címlapon köszönve meg az MLSZ kemény büntetéseit a románellenes rigmusok miatt:
Zoom

Ma viszont egy másik cikkében szemtelen képpel üzent a két ország vb-selejtezője előtt. A román lap a két ország gazdaságának összevetésével hangol a péntek esti bukaresti meccsre ezzel a címmel: "Nektek a gazdaság, nekünk a pótselejtező!" A címet pedig egy kétnyelvű helységtáblával nyomatékosítják, mely a pótselejtezős remények végét jelzi a magyarok számára:

Zoom

(Origó nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése