2013. szeptember 6., péntek

Kuruc.info: Nő a feketén forgalmazott cigaretta mennyisége

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
Nő a feketén forgalmazott cigaretta mennyisége
Sep 6th 2013, 10:23

Legalább három százalékkal nőtt az országban a feketén forgalmazott cigaretta mennyisége a Napi Gazdaság szerint. Az adóbevételek közben csökkennek.

Olyan területeken lódult meg a feketepiac, ahol eddig tiszta volt a cigarettakereskedelem. A Napi Gazdaság információi szerint az előzetes adatok alapján legalább 3 százalékpontot erősödött a feketézés országos átlagban, és az olyan, tisztának számító helyeken is megjelentek az illegális termékek, ahol eddig szinte kimutathatatlan volt a feketeáru (például Pécsen). Az előzetes adatok ráadásul még a trafikrendszer indulása és a cigaretta kötelező 10 százalékos árrésének bevezetése előtt készültek.

Mindez az elemzői becslések szerint 45-50 milliárd forint kiesést okoz az államnak. Az viszont biztos, hogy a jövedékiadó-bevételek az utóbbi néhány hónapban csökkentek. A Napi Gazdaság úgy tudja, hogy júliusban például a 2012-eshez képest csak 82 százalék volt az adóbevétel.

A nagyon óvatosan kezelt iparági adatok szerint csak a cigarettaforgalom az idén az első félévben 17 százalékkal csökkent, míg a fogyasztási (sodró-) dohány növekedése csak 8-9 százalékos erősödést mutat.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése