2013. szeptember 6., péntek

Kuruc.info: A II. kerület is készül a nagy esküvőre: festik a templomot, felújítják a járdát

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
A II. kerület is készül a nagy esküvőre: festik a templomot, felújítják a járdát
Sep 6th 2013, 14:15

A templomkert felőli oldalon a falat mázolják, vélhetően a graffitiket akarják eltüntetni, a parkon átvezető járdát is elkezdték felújítani. Azt állítják, II. kerület éves terve alapján teszi a dolgát, igyekszik rendezett és biztonságos környezetet kiépíteni és fenntartani.

Az Index tudósítója megkérdezte a munkásoktól, miért éppen most fogtak a munkába, mire azt a választ kapta, hogy "mert lesz az Orbán-lány esküvője, és addig be kell fejezni". A munkások – sárga láthatósági mellényük szerint – a Puhi-Tárnok Út- és Hídépítő Kft. emberei. A cég később közleményt küldött a szerkesztőségnek, azt írták, hogy a helyszínen dolgozók nem a társaság alkalmazottai, hanem egy alvállalkozó emberei, akik "nincsenek feljogosítva arra, hogy bármilyen kérdésben nyilatkozzanak, így ennek megfelelően nem is nyilatkoztak Önöknek.″ A cég munkatársa az Indexnek telefonon azt mondta: a konkrét munkáról nem ad felvilágosítást, de van több élő szerződésük is a II. kerületi önkormányzattal.

A II. kerület sajtóreferense tudatta, a szóban forgó járda felújítására valóban az önkormányzat adott megbízást. Balaton Balázs a rosszindulatú, alaptalan újságírói állításokra reagálva tudatta, hogy „II. kerületi önkormányzat az éves tervek és szerződések szerint jelenleg kb. 30 helyszínen folytat közterület karbantartási munkálatokat. Ennek egyik helyszíne a Mechwart tér, amelynek semmi köze a Margit körúti templom és a templomhoz vezető gyalogos útvonalak egyikéhez sem". A Papkert focipályájának oldalában található balesetveszélyes járdaszakasz javításának nincs köze az esküvőhöz. A sajtóreferens bízik abban, hogy az senkit sem zavar, ha „a II. Kerületi Önkormányzat végzi a feladatait, igyekszik rendezett és biztonságos környezetet kiépíteni és fenntartani."

Orbán Viktor sajtófőnöke szerint az Index eltévesztette a házszámot. Havasi Bertalan a lap kérdésére ezzel és azzal a kérdéssel válaszolt, hogy "miért kellene a Miniszterelnökségnek egy kerületi járdafelújításról tudnia?" Azt kérte, a II. kerületi gyalogosforgalom megkönnyítésével kapcsolatos beruházásról a terület kezelőjéhez/tulajdonosához forduljon az Index. A sajtófőnök előzőleg a hvg.hu írása ügyében azt mondta: nem igaz, hogy Orbán Ráhel esküvője miatt utat újítanának fel: „A miniszterelnök lányának lakodalmát a násznép az ország egyik legkátyúsabb útján fogja megközelíteni, az érintett tanyához vezető úton semmiféle kátyúzás, állagjavítás nem történt".A hírportál egyébként egy sort sem írt a Tiborcz-birtokhoz vezető bekötőútról, a helyiek elmondása alapján számolt be arról, hogy az oda vezető utakon közpénzen kátyúztak, amit viszont a Magyar Közút Zrt. elismert.

Tankó Károly (Fidesz-KDNP) csabdi polgármester is megszólalt. Tiltakozott a www.hvg.hu.n megjelent, Lakodalom Orbánéknál: villámkátyúzás közpénzen című cikk ellen, amely "rosszhiszeműen azt a látszatot kelti, hogy Csabdiban Orbán Viktor miniszterelnök úr lányának közelgő esküvője miatt történtek útfelújítások. Csabdi - Tükröspuszta Bicske és Csabdi irányából szabályszerű és biztonságos megközelítését lehetővé tévő országos közúton és önkormányzati úton felújítás, kátyúzás nem történt.

A cikkben említett Nagyegyházi út balesetveszélyes állapota sok gondot okozott a lakosságnak és az önkormányzatnak is. Ennek megszüntetéséért az út vagyonkezelőjéhez, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központhoz fordult. Kezdeményezte az út önkormányzati tulajdonba vételét. Mivel a tulajdonba vétel fenntartási kötelezettséggel is jár, ezért a csabdi képviselő-testület kifejezte azon szándékát, hogy a kérdéses utat csak úgy hajlandó önkormányzati tulajdonba átvenni, amennyiben azt a jelenlegi tulajdonos biztonságos közlekedésre alkalmas állapotba hozza. Rövid egyeztetés után szeptember elején megtörtént a veszélyes úthibák mart aszfalttal történő kitöltése és útra belógó faágak levágása.

A Tükröspuszta szabályos és biztonságos megközelítését lehetővé tévő országos közúton és önkormányzati úton (Bányaút) felújítás, kátyúzás nem történt - közölte a polgármester.

(FN24 - Index nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése