2013. augusztus 29., csütörtök

Kuruc.info: Vissza tudunk vágni az árdrágító bankoknak: készpénzben is kérhetjük a fizetésünket

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
Vissza tudunk vágni az árdrágító bankoknak: készpénzben is kérhetjük a fizetésünket
Aug 29th 2013, 19:52

Olvasónk írja:

Mint ismeretes, a bankok szeptembertől akár ötszörösére is emelhetik a tranzakciós díjakat, és a készpénzfelvételért is külön költséget számolnak fel (természetesen ezt is a Varga-csomag "átháríthatatlanságának" jegyében). Egy "szakértő" nemrég azt nyilatkozta valamelyik kereskedelmi tévé híradójában, hogy a nyugdíjasoknak van választási lehetőségük, mert ők bankszámla helyett akár postán is kérhetik a nyugdíjukat, azonban a munkavállalók esetében ez a lehetőség nem áll fenn, mivel ők mindenképpen bankszámlára utalva kell hogy megkapják a fizetésüket.

Úgy tudom azonban, hogy ez nem így van. A januártól életbe lépett új munkatörvénykönyv (2012. I. sz. törvény) Munkabér védelme fejezetének 158§-a azt mondja ki hogy "A munkabért készpénzben vagy a munkavállaló által meghatározott fizetési számlára utalással kell kifizetni". Tehát a munkavállalók a törvény alapján készpénzben is kérhetnék a fizetésüket. Ha több ezer ember járnak így el egyszerre, akkor az komoly érvágást jelentene a bankoknak.


Eddig az olvasói levél. Megkerestük ezügyben az egyik jogi szakértőnket, aki megerősítette, hogy valóban van ilyen törvény (itt található).
Jogászunk hozzátette: annak érdekében, hogy erre lehetőség legyen a közszférában is, ne csak a Munka Törvénykönyve alapján foglalkoztatottaknál, Vona Gábor és képviselőtársai idén tavasszal javaslatot nyújtottak be - amit persze a kormánypártok rögtön leszavaztak.

Jelenleg a köztisztviselők, kormánytisztviselők és közalkalmazottak csak akkor kapják készpénzben a fizetést, ha nincs bankszámlájuk.

(Kuruc.info)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése