2013. augusztus 29., csütörtök

Kuruc.info: Oroszország kiállt Szíria mellett az ENSZ BT-ben

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
You Can Make a Difference

By planting ten trees and ensuring that all our clothing is produced responsibly we allow each and every customer to make a difference. Join us today!
From our sponsors
Oroszország kiállt Szíria mellett az ENSZ BT-ben
Aug 29th 2013, 07:22

Oroszország ellenzése miatt az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdán nem tűzte napirendjére azt a brit határozattervezetet, amely azt sürgette volna, hogy a testület ítélje el a szíriai kormányt az általa állítólag végrehajtott vegyifegyver-támadás miatt, és hagyja jóvá az ezzel kapcsolatban meghozandó "szükséges intézkedéseket".

A brit kezdeményezés a BT öt állandó tagállama - az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Oroszország és Kína - tanácskozásán az orosz misszió képviselőjének ellenállásán bukott meg, és a továbbiakban nem képezte megbeszélések témáját.

Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy a brit kormány szerdán megváltoztatta a Szíriával kapcsolatos korábbi álláspontját, és közölte, hogy a BT-nek a katonai fellépés jóváhagyása előtt meg kell ismernie az ENSZ-ellenőröknek a Damaszkusz környékén augusztus 21-én elkövetett állítólagos gáztámadással kapcsolatos megállapításait. London emellett közölte, hogy a brit parlament, amely csütörtökön vitatja meg a szíriai helyzetet, kétszer fog szavazni a katonai akcióról.

A hivatalos brit álláspontban beállt fordulatot megelőzően Ed Miliband, a Munkáspárt vezetője egyértelmű bizonyítékokat követelt a szíriai kormány bűnösségével kapcsolatban, és egyértelművé tette, hogy pártja két szavazást kíván a törvényhozásban.

A brit nemzetbiztonsági tanács szerdai ülésén egyébként egyhangúlag támogatta, hogy induljon akció Szíria ellen.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése