2013. augusztus 29., csütörtök

Kuruc.info: Nyilvánosságra hozták a pótfelvételi ponthatárait

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
Nyilvánosságra hozták a pótfelvételi ponthatárait
Aug 29th 2013, 16:30

Nyilvánosságra hozták csütörtök délután a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait a www.felvi.hu oldalon. Ezzel eldőlt, hogy a több mint nyolcezer pótfelvételiző közül hányan kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

A felvételizők közül 5719-en jelöltek meg alapképzést, 1058-an felsőoktatási szakképzést, 843-an mesterképzést, 511-en pedig osztatlan képzést.

A legtöbben az idén is levelező munkarendben szerettek volna továbbtanulni - összesen 3983-an -, a nappali képzést is 3630-an választották.

Az alapképzések közül a legtöbben idén is a gazdálkodási és menedzsment szakot jelölték meg, míg a mesterszakok között az egészségügyi menedzser képzés bizonyult a legnépszerűbbnek.

Korábban írtuk: Ma hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a www.felvi.hu-n. Ekkor dől el, hogy a 8131 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

Az internetes portálon közzétett tájékoztató szerint a jelentkezők a ponthatárokról, a felvételi eredményéről SMS-ben is értesítést kapnak, illetve a ponthatárokat okostelefonjukon is böngészhetik.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették, a ponthatár nem lehet alacsonyabb az általános eljárásban, július 24-én nyilvánosságra hozott ponthatároknál.

Ha egy képzést kizárólag a pótfelvételi eljárás során hirdettek meg, a ponthatárnak el kell érnie a jogszabályi minimum pontszámot, ami alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 240, felsőoktatási szakképzésen 200, mesterképzésen 50 pont.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése