2013. augusztus 29., csütörtök

Kuruc.info: Megint a bankok érdekeit nézi a kormány a devizahitelesek ügyében

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Megint a bankok érdekeit nézi a kormány a devizahitelesek ügyében
Aug 29th 2013, 08:24

A kormány nem hozott döntést a devizahiteles mentőcsomagról, jelenleg vizsgálja a Magyar Bankszövetség javaslatát - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten a "Díj a sikeres vállalkozásokért" elismerés átadója után.

A miniszter további részleteket nem közölt, csak annyit mondott, ha lesz konkrét, további lépés az ügyben, akkor arról tájékoztatást adnak. A bankszövetség a kormányzattal folytatott tárgyalások keddi fordulójára két részletes, hatástanulmányokkal alátámasztott tervet terjesztett elő.

Három fő eszköz kombinációját vizsgálta meg a szövetség: a kedvezményes árfolyamon történő átváltás (forintosítás), a kamattámogatás és az árfolyamgát típusú védelem lehetséges kombinációit, valamint a két optimálisabb változatot tették le a kormány asztalára.

A nemzetgazdasági miniszter szerint a Magyar Bankszövetség javaslata tárgyalási alapként szolgálhat a devizahiteles mentőcsomagról szóló egyeztetések során. Varga Mihály erről az M1 híradójában beszélt kedden. Úgy fogalmazott: a javaslat tárgyalási alapként szolgálhat, bár a szövetség nyilvánvalóan arra törekedett, hogy a bankok pozícióját próbálja meg levédeni. A miniszter szerint bármilyen megoldást találnak is, az csak olyan lehet, ahol közösen, "nagyjából arányosan" vesznek részt a felek a terhek csökkentésében.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése