2013. augusztus 29., csütörtök

Kuruc.info: Egyiptom és Libanon Szíria megtámadása ellen

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Egyiptom és Libanon Szíria megtámadása ellen
Aug 29th 2013, 14:05

Egyiptom határozottan ellenez minden katonai beavatkozást Szíriában - jelentette ki Nabíl Fahmi egyiptomi külügyminiszter csütörtöki közleményében. A libanoni külügyminiszter is hasonlóképpen nyilatkozott.

"Egyiptom nem fog részt venni semmilyen katonai csapásban Szíria ellen, és erőteljesen ellenzi azt, annak az elvi álláspontjának megfelelően, hogy ellene van minden külföldi katonai beavatkozásnak abban az országban" - hangsúlyozta az egyiptomi diplomácia vezetője.

Fahmi ugyanakkor felszólította az ENSZ Biztonsági Tanácsát (BT), hogy "tegyen meg mindent a tények kivizsgálásáért, és hozza meg a megfelelő intézkedéseket e szörnyű bűntettel szemben". Egyben elítélte "a szíriai rezsim ténykedését saját lakosságával szemben", és szorgalmazta, hogy Genfben tartsanak értekezletet a szíriai politikai rendezés érdekében.

Adnán Manszúr libanoni külügyminiszter az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy bármilyen nemzetközi katonai akció Szíria ellen súlyosan fenyegetné a térség, főként Libanon biztonságát és stabilitását. Az ENSZ BT jóváhagyása nélküli büntető csapásokat Libanon "közvetlen agressziónak" tekintené.

Manszúr arra is figyelmeztetett, hogy egy Szíria elleni katonai csapás még inkább fokozná a már amúgy is nagy feszültséget az országban, és drámaian növelné a szíriai menekültek számát Libanonban.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése