2013. augusztus 29., csütörtök

Kuruc.info: A német közvélemény sem támogatja a szíriai beavatkozást

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
A német közvélemény sem támogatja a szíriai beavatkozást
Aug 29th 2013, 14:58

A német lakosság többsége ellenzi, hogy a Nyugat katonai beavatkozással reagáljon Szíriában a damaszkuszi vezetésnek "tulajdonított" vegyifegyver-támadásra.

A ZDF közszolgálati televízió csütörtökön ismertetett felmérése szerint a németek 58 százaléka ellenzi, 33 százaléka pedig támogatja a katonai beavatkozás gondolatát, kilenc százalék nem tudott véleményt alkotni. Pártpolitikai különbségek nincsenek, valamennyi politikai erő táborának többsége elutasítja az esetleges intervenciót.

A németek 55 százaléka azt is ellenzi, hogy Németország pénzzel vagy más egyéb módon támogasson egy esetleges amerikai vezetésű katonai akciót. Az amerikai beavatkozást 41 százalék üdvözölné, míg 4 százalék nem tud állást foglalni a kérdésben.

A német kormány szerint az előző héten végrehajtott gáztámadás a nemzetközi jog megsértését, egy határ átlépését jelenti a hosszú ideje húzódó konfliktus eseményeinek sorában. Angela Merkel kancellár csütörtökön konzultált az ügyről Francois Hollande francia államfővel telefonon. Egyetértettek abban, hogy "a szíriai nép ellen" intézett gáztámadás "nem maradhat reakció nélkül" - áll a német kormány közleményében. Merkel és Hollande egyaránt támogatja, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának napirendjére kerüljön "ez az iszonyatos bűncselekmény".

A török és az izraeli vezetés egyaránt Aszad vesztét akarja

Izraelben és Törökországban gázálarcokkal és óvóhelyekkel készülnek a Szíria ellen várható katonai csapás esetleges kihatásaira területükön.

Miki Rózenfeld rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint Izraelben több ezren tülekedtek csütörtökön a gázálarcokat elosztó helyek bejáratánál, szíriai megtorló csapásoktól, esetleges vegyifegyver-támadástól tartva. Haifán több mint ötezren álltak sorba polgári védelmi csomagjukért, rendőröket kellett kivezényelni a rend fenntartására. Csütörtökön az észak-izraeli városban egy sportcsarnokot is megnyitottak az elosztás megkönnyítése végett.

A tízes tévécsatorna híradója szerint már szerdán is hatalmas tömegek álltak egész nap gázálarcokért, sokfelé veszekedések tették kaotikussá a helyzetet. Jeruzsálemben a feldühödött tömeg erőszakkal kirámolta a védelmi dobozokat egy elosztóhelyről, melyet ezután határozatlan időre bezártak.

A közszolgálati rádió szerint a helyi polgármesterek sokfelé megnyitották, és ha kellett, kitakaríttatták a közösségi óvóhelyeket. A Ynet című honlap közölte azon tel-avivi föld alatti parkolók listáját, amelyeket vészhelyzetben óvóhelyekké nyilvánítják, és ezekben további több mint egymillió ember kereshet oltalmat szükség esetén.

Törökországban is készülnek egy szíriai vegyifegyver-támadás lehetőségére. A közös határ mentén élelmiszerből, ivóvízből és gázálarcból készleteket halmoznak fel, és a kormány katasztrófavédelmi központja csütörtökön egy Twitter-üzenetben bejelentette, hogy a határ mentén hét bunkert alakítanak ki a civilek megoltalmazása érdekében.

Ankara száz tagú vegyifegyver-szakértői csoportot küld a határvidékre. Törökország Bassár el-Aszad szíriai elnök legélesebb bírálója, az ellenzék és a felkelők támogatója. A török vezetés a héten közölte, hogy kész részt venni bármilyen, a szíriai kormány ellen szerveződő nemzetközi koalícióban.

Újabb rombolót küldött az USA a Földközi-tengerre

A szíriai partokhoz vezényelt még egy rombolót az Egyesült Államok, ideiglenesen ötre növelve ezzel a robotrepülőgépekkel felszerelt hadihajóinak számát a Földközi-tenger keleti medencéjében - közölte a francia hírügynökséggel csütörtökön az amerikai védelmi minisztérium egyik illetékese.

A forrás szerint "a Stout a Földközi-tengeren van, és kelet felé tart".

Mint közölte, ez az újabb katonai hajó a Mahan rombolóval együtt teljesít majd szolgálatot. Az amerikai rombolók határozatlan ideig maradnak a szíriai partok közelében.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése