2013. október 12., szombat

Kuruc.info: A szocionisták legfőbb törekvése: méltónak lenni Horn Gyula emlékéhez - a székházban kapott szobrot a pufajkás

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
A szocionisták legfőbb törekvése: méltónak lenni Horn Gyula emlékéhez - a székházban kapott szobrot a pufajkás
Oct 12th 2013, 10:00

Szobrot kapott Horn Gyula az MSZP-székházban. A néhai pufajkás mellszobra az aulába került.

Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke azt mondta: Horn Gyula azon kevés magyar államférfi egyike volt, aki beírta nevét az európai és a világtörténelembe, pragmatizmusával, éleslátásával, tisztességével hozzájárult a demokratikus átmenethez.

Botka László, az MSZP választmányi elnöke a szoboravatón - amelyen a néhai pufajkás özvegye, fia és unokái is részt vettek - azt hazudta: bár több mint kétharmados parlamenti többség állt mögötte, Horn Gyula a jelenlegi kormánnyal ellentétben nem módosította az alkotmányt, nem bontotta le a hatalmát korlátozó ellensúlyokat.

Tudomásul vette az 1998-as választási vereséget, nem támadta a győzteseket, nem keresett bűnbakot, és sokkal jobb állapotban adta át az országot, mint amilyenben átvette, és amilyenben ma van - folytatta marhaságait. Botka László hozzátette, hogy a szocialista politikusok egyik legfontosabb törekvése méltónak lenni Horn Gyula emlékéhez.

Kovács András Horn Gyulát ábrázoló szobrának avatásán az is elhangzott, hogy szombattól a néhai kormányfő-pártelnök nevét viseli az MSZP Jókai utcai székházának központi tanácsterme. Egy hete a Somogy megyei Marcaliban állították szobrot Horn Gyulának.

Horn Gyula 1994 és 1998 között volt miniszterelnök, 1990 és 1998 között az MSZP elnöke. Idén június 19-én hunyt el hosszú betegség után; 81 éves volt. Vagyis az MTI szerint a módszerváltás előtt nem is élt a pufajkás.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése