2013. október 12., szombat

Kuruc.info: Portugáliából a Vatikánba érkezik a fatimai Szűz Mária-szobor

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Portugáliából a Vatikánba érkezik a fatimai Szűz Mária-szobor
Oct 12th 2013, 11:10

Portugáliából a Vatikánba érkezik a fatimai Szűz Mária-szobor szombaton a Máriás lelkiségű társulatok vatikáni világtalálkozójára. A római Szent Péter térre 150 ezer zarándokot várnak az egész világból. A Ferenc pápa vezette Mária-napok a novemberben véget érő hit évének egyik utolsó vallási eseménye.

Zoom
A fatimai Szűz Mária szobra a Lisszabontól 130 kilométerre északra fekvő búcsújáróhelyen

"Ez a szobor csak rendkívüli alkalmakkor hagyja el Fatimát. Utoljára 2000-ben, a jubileumi szent évben hozták el Rómába, amikor II. János Pál Mária oltalmába ajánlotta a világot" - mondta el Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa elnöke vatikáni sajtótájékoztatóján.

Fisichella emlékeztetett arra, hogy II. János Pál a fatimai Mária-szobor koronájában helyezte el azt a lövedéket, amellyel az 1981. májusi merényletben a terrorista Ali Agca megsebesítette.

A Mária-szobor szombaton repülővel érkezik Fatimából Rómába. Először Vatikánváros falain belül viszik végig körmenetben: az első állomás XVI. Benedek nyugalmazott pápa vatikáni szálláshelye, a Mater Ecclesiae-kolostor lesz, majd Ferenc pápa fogadja a szobrot a Szent Márta-házban. A kegyszobor ezután a Szent Péter teret járja be körmenetben.

Öt órakor érkezik a Szent Péter-bazilikához, ahol Ferenc pápa szól a zarándokokhoz. Éjszaka a téren imavirrasztást tartanak, miközben a szobrot a római Divino Amore (Isteni Szeretet) kegyhelyre viszik.

A szobor vasárnap tér vissza a Szent Péter térre, ahol Ferenc pápa szentmisét mutat be. Az egyházfő Mária oltalmába ajánlja a világot. Az október 13-ai dátumra azért esett a választás, mivel a fatimai szűz 1917-ben ezen a napon jelent meg utoljára a három pásztorgyermek előtt. A szertartás bemutatásában a római Pápai Magyar Intézet papnövendékei is részt vesznek.

A kétnapos Mária-ünnepre százötvenezer hívőt várnak a Szent Péter térre Olaszországból és az egész világból. Magyarországról is több busszal érkeztek zarándokok.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése