2013. október 12., szombat

Kuruc.info: Kipakolhat a bőröndből az RTL Klub: Varga Mihály bejelentette, csak blöff volt a reklámadó

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Kipakolhat a bőröndből az RTL Klub: Varga Mihály bejelentette, csak blöff volt a reklámadó
Oct 12th 2013, 13:36

Májusban még az ország elhagyásával borzolta a lumpenproletariátus érzékeny lelkivilágát kis hazánk egyik kereskedelmi kanálisa. Mi már akkor jeleztük, valószínűleg egy ócska kampányblöffről lehet szó a "nemzeti kétharmad" részéről. A sajnos jól beváltnak tűnő recept szerint játszanak a radikálisabb dallamokhoz szokott füleknek is egy kis muzsikát, majd jön a kijózanító valóság. A nemzetgazdasági miniszter mostanra egyértelművé tette: nem lesz reklámadó. A luxusadó és a rezsicsökkentés kottáját a biztonság kedvéért még maga előtt tartotta a miniszter.
Varga Mihálytól azt is megtudhatta a gazdasági kérdések útvesztőjében halandó szavazópolgár, hogy nem a "nem hárítják át" kormány tehetetlensége, hanem kizárólag a bankok okolhatók a devizahitelesek problémája miatt. Még jó, hogy a vegetáriánus bengáli tigrisekről nem tartott kiselőadást az ötletekből mindig kifogyhatatlan Varga. A miniszter Néphazugságnak adott interjúját az MTI foglalta össze.
Zoom

Varga Mihály szerint a bankok nem tettek szinte semmit a devizahitelesek problémájának megoldására. A nemzetgazdasági miniszter a Népszabadságnak adott interjúban közölte, ha november elejéig nem érkezik javaslat, a kormány "pillanatokon belül" be fogja nyújtani saját megoldását.

A napilap szombati számában megjelent interjúban azzal kapcsolatban, hogy november elsején lejár a bankoknak adott határidő, a miniszter azt mondta: csalódás, ahogy a bankok ehhez a problémához hozzáállnak. Nem látjuk az elszántságot, hogy házon belül tényleg meg akarnák oldani a problémát - közölte.

A bankok, ahogy látom, túlságosan sokat nem tettek eddig az ügyfelek érdekében. Nem látom, hogy tömegesen kezdeményeznék a pénzintézetek a hitelszerződések módosítását annak érdekében, hogy az ügyfél törleszteni tudjon. Ennél sokkal többet kellene csinálni! Még az árfolyamrés ügyében hozott Kúria-döntést sem vezették át a szerződéseken - fogalmazott Varga Mihály.

Rugalmasak voltunk, nem mondtuk meg például, milyen időhatáron belül kell a devizahiteles terméket kivezetni. A bankszövetség erre sem adott eddig érdemi javaslatot, az időhatárokat kívánják minél messzebb kitolni. November elejéig várunk, ha nem érkezik javaslat, a kormány pillanatokon belül be fogja nyújtani a saját megoldását - mondta a miniszter.

Varga Mihály arra a kérdésre, reálisnak tartaná, hogy a 2014-es választás előtt legyen még egy újabb tízszázalékos rezsicsökkentés, úgy válaszolt: "el tudom képzelni. A szolgáltatók az osztalékkifizetéseikben nem reagáltak a változásokra. Még látok tartalékot a rendszerben".

Arról is beszélt, hogy a kormány a jövő héten dönt a luxusadó ügyéről. Mint mondta, szeretnének 35 százalékos adót bevezetni egyes luxustermékekre. Ilyenek lehetnek az ékszerek, a szőrmebundák és a nagy értékű autók is, de más megoldás is elképzelhető.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e reklámadó, közölte, hogy sem a jövő évi költségvetésben, sem a 2014-es adótörvény-javaslatban nincs ilyen tétel. "Nem számolunk vele" - mondta.

(Kuruc.info)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése