2013. október 12., szombat

Kuruc.info: Okozhat még tüneteket a parlagfű - pollenkoncentrációs helyzetkép

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Okozhat még tüneteket a parlagfű - pollenkoncentrációs helyzetkép
Oct 12th 2013, 16:07

Az ország középső területeitől indulva a keleti határszél felé egyre szélesedő sávban van érvényben a pollenkoncentrációra figyelmeztető jelzés, amit a térkép sárga színnel jelöl.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának adatai szerint az elmúlt napokban a parlagfű pollenszórása a fővárosban a hét első napjaiban, illetve Miskolcon szerdán ismét elérte a tüneteket okozó közepes koncentrációt. Szegeden és Zalaegerszegen alacsony szintet mértek.

A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer legutóbb közölt térképén az látszik, hogy Győr környékén, valamint az ország középső területeitől indulva a keleti határszél felé egyre szélesedő sávban van érvényben a pollenkoncentrációra figyelmeztető jelzés, amit a térkép sárga színnel jelöl.

A parlagfű pollenje mellett alacsony koncentrációban regisztrálták még a fészkesvirágzatúak, az üröm, a csalánfélék, a libatopfélék, a pázsitfűfélék, az útifű, a kender és az ernyősvirágzatúak pollenjét is. A kültéri allergén gombák mennyisége Zalaegerszegen nagyon magas, Szegeden magas, Budapesten és Miskolcon legfeljebb közepes szintű - írta az ÁNTSZ.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése