2013. október 12., szombat

Kuruc.info: Erich Priebke hagyatéka: nem léteztek gázkamrák, Nürnberg kirakatper, a holokauszt kitaláció

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
Erich Priebke hagyatéka: nem léteztek gázkamrák, Nürnberg kirakatper, a holokauszt kitaláció
Oct 12th 2013, 10:37


Pénteken, százévesen hunyt el Erich Priebke, aki a II. világháború idején a római Gestapónál szolgált SS-tisztként. Utolsó videoüzenetében is állította: nem léteztek gázkamrák, Nürnberg kirakatper, a holokauszt pedig kitaláció.

A halála után nyilvánosságra hozott emberi és politikai hagyatékában is tagadta a szövetséges propagandát, a "nácik által elkövetett borzalmakat" a pénteken százévesen elhunyt SS-tiszt, akinek eltemetését Argentína elutasította. Erich Priebke azt akarta, hogy felesége mellett, az argentínai Bariloche városában temessék el, ahol 1994-ig, az olasz hatóságoknak való kiadatásáig élt - mondta el Paolo Giachini, Priebke olasz védőügyvédje.


Az argentin külügyminisztérium Twitter-üzenetben közölte, hogy nem fogadja a "náci bűnös" tetemét. Egyelőre nem tudni, hol és mikor temetik el az egykori SS-tisztet.

Az ügyvéd nyilvánosságra hozta az Erich Priebke által emberi és politikai hagyatékként hátrahagyott videointerjú tartalmát is. A felvétel júliusban, Priebke 100. születésnapja alkalmából készült. A videó szövegét a tgcom24 olasz hírportál közölte.

A zsidó vádak szerint 335 ember kivégzéséért 1998-ban életfogytiglanra ítélt Priebke kijelentette, hogy nem tagadja meg múltját. A holokausztot kitalációnak nevezte, amely a háború győzteseinek propagandája volt saját bűneik leplezésére.

A gázkamrák sem léteztek - mondta ki az igazságot Priebke, hangsúlyozva, hogy ő járt a mauthauseni táborban és nem látott gázkamrát. A lágerekben készült felvételeket szintén hamisnak nevezte, a nemzetiszocialista vezetők feletti nürnbergi pert pedig kirakatpernek.


Riccardo Pacifici, a római zsidó közösség elnöke a videót kommentálva hangoztatta: Priebke példája bizonyítja, hogy "a holokauszt emlékének őrzése nem lankadhat".

Az 1938-1944 között a római Gestapónál szolgált Erich Priebkét a római katonai bíróság a Fosse Ardeatine római kőbányában 1944-ben végrehajtott állítólagos tömeggyilkosságért ítélte el. Büntetését házi őrizetben töltötte.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése