2013. október 12., szombat

Kuruc.info: Már volt a soroksárihoz hasonló gyilkosság - két elkövetőt szabadon engedtek

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Curious about the benefits of meditation?

In just a few minutes daily, this course will teach you how to relax and relieve stress. Even with a full schedule, you will want to make time for this!
From our sponsors
Már volt a soroksárihoz hasonló gyilkosság - két elkövetőt szabadon engedtek
Oct 13th 2013, 05:42

A soroksári családanya megölése kísértetiesen hasonlít a tizennyolc évvel ezelőtti, százhalombattai gyilkosságokra - ezt a szálat is vizsgálják a rendőrök. Az akkori elkövetők közül kettő már szabadult.

K. Krisztinát szeptember 25-én ölték meg, amikor nem messze otthonától futni volt. A bicikliúttól néhány méterre találtak rá az asszony agyonkínzott holttestére. Kezét, lábát külön-külön kötözték meg. Fel­tehetőleg ellenkezett, ezért láthatók verés, kínzás nyomai is a testén. Az ügy több párhuzamot mutat egy tizennyolc évvel ezelőtti kettős gyilkossággal, amelyet a százhalombattai rémként elhíresült Balog Lajos két nála jóval fiatalabb társával követett el. Az áldozataikat ugyanúgy futás közben lepték meg, hasonló módon külön-külön kötözték meg a kezüket és a lábukat, majd megkínozták őket.

Balog két társa fiatal kora miatt 20 évnél súlyosabb ítéletet nem kaphatott, és kedvezménnyel szabadulhatott. (Az összesen négy lány halálával végződő gyilkosságsorozatban háromszor öltek együtt.) Az volt a tervük, hogy áldozataik szüleit később megzsarolják, így szereznek pénzt. Balog Lajos és társai, az akkor 19 éves (ma 37 esztendős) B. Tibor és a 15 éves (ma 33 esztendős) K. Krisztián.

A soroksárival párhuzamos esetnél találomra választották ki a két egyetemi felvételire készülő fiatal lányt, P. ­Ad­riennt és N. Zsuzsát, akik tanulás után futni mentek este az erdőbe.

Adriennt Balog ütötte le pisztollyal, a kisebb termetű Zsuzsát a másik két fiú elgáncsolta. Krisztiánt – aki ezelőtt egy 13 éves lány megölésében vett részt Baloggal – elküldték a helyszínről, Tibor viszont maradt. A megkötözött lányokat családjuk anyagi helyzetéről faggatta Balog. Rálőtt a lányokra, késsel és puszta kézzel is bántalmazta őket, egyiküket meg is erőszakolta. Utasította társát, Tibort, hogy lépjen a még lélegző N. Zsuzsa nyakára. A "fiú" teljesítette a kérést.

K. Krisztián a 2000-es évek elején, B. Tibor néhány évvel később szabadult a börtönből. A rendőröknek rutinfeladat minden a K. Krisztina megöléséhez hasonló ügy tetteseit ellenőrizni. A két szabadlábon lévő férfi az elsők között volt, akit górcső alá vettek.

A rendőrség tartja magát ahhoz, hogy nem nyilatkozik a nyomozás állásáról.

(Bors nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése