2013. október 12., szombat

Kuruc.info: Abasáron csak korlátozottan használható még mindig a vezetékes víz

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Abasáron csak korlátozottan használható még mindig a vezetékes víz
Oct 12th 2013, 17:21

Abasáron csak korlátozottan, WC-öblítésre és a fűtési rendszerek feltöltésére használható még mindig a vezetékes víz, a helyiek az ivóvizet lajtos kocsikból viszik.

A Heves Megyei Védelmi Bizottság legutóbbi ülésén döntött arról, hogy az jelentené a leggyorsabb megoldást, ha földfelszíni csatornahálózatot építenének ki, magyarázta Horváth László Heves Megyei kormánymegbízott a Krónikának. Hozzátette két földfelszíni vezeték kiépítése befejeződött, két irányból tudják feltölteni az abasári rendszert. A földfelszíni rendszerek kiépítését a szolgáltatók magukra vállalták. A vezetékek fertőtlenítése, a vízmintavétel most folyik. Lesz olyan víz, amely az ivást leszámítva mindenre használható, tájékoztatott a kormánymegbízott.

Kétszer 300 méter új vezetékszakaszra van szükség, ennek révén a település 400 köbméter/nap körüli vízszükséglete teljes mértékben kiszolgálhatóvá válik. A víz egyelőre még nem iható, de ha a vizsgált minták megfelelőek, a jövő hét második felében már újra lehet inni a vízből Abasáron.

(Kossuth Rádió)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése