2013. október 12., szombat

Kuruc.info: Mesterházy sajátjai közt listavezető lehet, Szanyi kapitány az EP felé vitorlázik, a cenzor asszonytól biztosan megszabadulunk

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
Mesterházy sajátjai közt listavezető lehet, Szanyi kapitány az EP felé vitorlázik, a cenzor asszonytól biztosan megszabadulunk
Oct 12th 2013, 12:35

Elfogadta a szocialista párt országgyűlési és európai parlamenti listáját az MSZP választmánya szombaton: előbbit Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető, utóbbit Szanyi Tibor vezetheti. A végső döntést az MSZP kongresszusa mondja ki egy hét múlva.

Az MTI előzetes anyagában már azt írta, a listát Mesterházy Attila pártelnök vezeti majd, és őt Botka László választmányi elnök követi. Az első tízben kap helyet egybehangzó sajtóinformációk szerint Tóbiás József és Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes (a Pest és a Tolna megyei pártelnök), Simon Gábor elnökhelyettes, a borsodi szocialistákat vezető Gúr Nándor alelnök, Molnár Zsolt kampányfőnök és budapesti MSZP-elnök, Velez Árpád pártigazgató és Kunhalmi Ágnes elnökségi tag. Előkelő helyre számíthat másik két frakcióvezető-helyettes, Józsa István és a Komárom-Esztergom megyei szervezetet irányító Lukács Zoltán is.

Utánuk az elnökségi tagjai - Bangóné Borbély Ildikó, Demeter Márta, Korózs Lajos, Teleki László, Tóth Bertalan és Varga László -, majd a választmány vezetői és a többi megyei elnök következhet. Az MTI információja szerint biztosan befutó helyet kap a jelenlegi képviselőcsoportból Bárándy Gergely, Hiller István, Steiner Pál és Tukacs István. Mögöttük, de mandátumot érő helyen szerepelhet Baja Ferenc és Szekeres Imre.

Ugyanakkor nem lesz tagja a következő Országgyűlésnek két korábbi pártelnök, Lendvai Ildikó és Kovács László, valamint Lamperth Mónika, Kovács Tibor, Mandur László és Káli Sándor sem, akikkel nem számol a pártvezetés.

Az MSZP EP-listáját Szanyi Tibor vezeti mint kiderült, akit Ujhelyi István parlamenti alelnök követ a reggeli MTI anyag szerint. Az Európai Parlamentben folytathatja Veres János korábbi pénzügyminiszter, a jelenlegi szocialista EP-képviselők közül Gurmai Zita, és mandátumot érő helyet szánnak Gúr Roland delegációtitkárnak is.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése