2013. szeptember 2., hétfő

Kuruc.info: Tíz budapesti hentesüzletből kilencben kacsamájat adnak libamájáron

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Design-Led Engineering

Sourcebits - When your Mobile App has to be absolutely developed right. We've built more than 20 apps that have cracked the Top 10 in the App Store.
From our sponsors
Tíz budapesti hentesüzletből kilencben kacsamájat adnak libamájáron
Sep 2nd 2013, 10:33

A liba- és a kacsamáj közötti különbségekre, illetve tudatosabb vásárlásukra is felhívják a figyelmet az V. Libamájfesztiválon - közölték a szervezők.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint rejtett kamerás felvételek és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatai alapján kiderült, hogy tíz vizsgált budapesti hentesüzletből kilencben libamájáron valójában kacsamájat kaptak a vásárlók.

A tíz próbavásárlást a Libamájszövetség végezte augusztus 13-án, a vizsgálatokat pedig a Nébih laborja. A vásárlások öt budapesti vásárcsarnokban, valamint kisebb húsboltokban történtek, véletlenszerűen kiválasztott helyeken, ahol nem volt egyértelműen megkülönböztetve a két májfajta. A próbavásárlók mindenhol hízott libamájat kértek.

A világ májtermelésének 90 százaléka ma már kacsamáj, és csak 10 százalék a libamáj. Ez utóbbinak 80 százalékát Magyarországon állítják elő, az éves export 1800 tonna. Szeptember 6-8. között ötödször rendezik meg a fesztivált, ezúttal a budapesti Erzsébet téren. A rendezvény célja a hazai libamájfogyasztás népszerűsítése - tájékoztattak a szervezők.

A közlemény szerint ha minden magyar egy évben csak 30 deka hízott libamájat fogyasztana, akkor az ágazat talpra állna.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése