2013. szeptember 2., hétfő

Kuruc.info: Az Élet Menete Alapítvány elnökének nem kóser az érettségi bizonyítványa - ügyes politikai húzás

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
Az Élet Menete Alapítvány elnökének nem kóser az érettségi bizonyítványa - ügyes politikai húzás
Sep 2nd 2013, 10:50

„Szabálytalan körülmények között szerezte érettségijét", ezért bizalmi szavazást kért maga ellen Gordon Gábor, az Élet Menete Alapítvány elnöke. Gordont a kuratórium megerősítette tisztségében, az elnök bocsánatot kért mindazoktól, akiknek csalódást okozott – írja a Népszabadság.

Gordon Gábor a lapnak elmondta, 18 éves koráig versenyszerűen sportolt, ifjúsági válogatott birkózóként. A tanulással nem foglalkozott, kapcsolatait felhasználva „valós teljesítmény nélkül kapott érettségi bizonyítványt". Szerinte „a kilencvenes években sokan jutottak így iskolai papírokhoz", de már bánja, hogy hallgatott azokra a hangokra, amelyek őt is erre buzdították.

Az Élet Menete Alapítvány elnöke később az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetemen szerzett diplomát, a rektorra bízta, hogy ezt megtarthatja-e az előzmények fényében. Gordon szerint az ügy jogilag már régen elévült (az okirat-hamisítás elévülési ideje húsz év).

A szombat.hu szerint Gordon a lépéssel előre akart menekülni, mivel egyértelmű volt, hogy az ügye ki fog szivárogni. A lap azt írja, „az egész ügy kezelése most inkább kármentésnek, politikai húzásnak tűnik, mint valódi lelkiismeret-vizsgálatnak [...] a mostani coming out elsődleges célja nem is lenne egyéb, mint megőrizni az Élet Menete Alapítvány kuratóriumi elnöki posztját, és a labilis status quo-t".

Az Élet Menete Alapítvány kuratóriumának három tagja van, egyikük éppen a kuratórium által posztjában megerősített Gordon Gábor. Az elnök a Népszabadságnak azt mondta, először és utoljára nyilatkozott az ügyben.

(Index)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése