2013. szeptember 2., hétfő

Kuruc.info: Storcz Botond elégedetten értékelte a kajak-kenu csapat teljesítményét

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Retargeting on Facebook?

Get more sales and conversions with Facebook retargeting. Try it free for 14 days. Set up takes just minutes!
From our sponsors
Storcz Botond elégedetten értékelte a kajak-kenu csapat teljesítményét
Sep 2nd 2013, 07:20

Storcz Botond szövetségi kapitány elégedetten értékelte a kajak-kenu csapat teljesítményét a most zárult duisburgi kajak-kenu világbajnokság után. A szakember jövője bizonytalan, szeptember végén ugyanis lejár a szerződése.

Amióta Storcz Botond a szövetségi kapitány - azaz 2008 vége óta -, most szerepelt a legeredményesebben a magyar válogatott, de a szakember szerződése szeptember 30-án lejár, és a szövetség már kiírta a pályázatot egy szakmai igazgatói posztra, amely a tervek szerint a kapitányi tisztséget váltaná.

"Ezzel kapcsolatban annyit, hogy a sikeres londoni olimpia után egy héttel már napvilágot látott, hogy a jövőben nem én leszek a kapitány. Később kaptam egy féléves szerződéshosszabbítást, majd egy újabb féléveset, ez fog most lejárni. Nem tudom, hogy a válogatottnak, vagy személy szerint nekem milyen eredményt kellene produkálnunk, hogy elég legyen" - mondta Storcz.

"Nem tudjuk, hogy miért kell belenyúlni abba, ami szemmel láthatóan jól működik, és itt most nem a saját szerepemet akarom felnagyítani" - tette hozzá az edzők véleményét is tolmácsolva.

A vasárnap véget ért németországi regattán az utóbbi évek legjobb szereplésével 7 arany-, valamint 5-5 ezüst- és bronzérmet szerzett a válogatott, ráadásul a dobogós helyek közül hét (4-1-2 megoszlásban) olimpiai számban született. Bár az éremtáblázaton a házigazda németek végeztek az élen nyolc elsőséggel, az olimpiai pontszámítást alapul véve 46-42-re a magyarok "győztek".

"Ez azért nagy szó, mert a saját 'oroszlánbarlangjukban' vertük meg őket" - mondta Storcz. "A csapat bőven túlszárnyalta a várakozásaimat, hiszen előzetesen nyolc-tíz érmet vártam. Összességében minden szakág jól teljesített."

A szakágakról külön szólva azt mondta, nagyon örül, hogy férfi kenuban végre ismét van egy sikeres páros az 1000 m-en arany-, 500-on pedig ezüstérmes Vasbányai Henrik, Mike Róbert duó révén, az egy kilométeren szintén győztes, 5000-en második Vajda Attila pedig - ahogy fogalmazott - visszatalált önmagához. A négyes bronzérmét a vb egyik legkellemesebb meglepetéseként jellemezte.

Férfi kajakban a szakember nagyon örült Dombvári Bence K-1 1000 méteren szerzett bronzérmének és annak, hogy az olimpiai bajnok kettős, Dombi Rudolf és Kökény Roland nem eresztett le, hanem harmadik helyével a nagyon erős mezőnyben ismét megmutatta, hogy a legjobbak közé tartozik.

"Egyedül a férfi négyest sajnálom egy kicsit, rengeteget készültek és jól versenyeztek, megérdemeltek volna egy dobogós helyezést." - mondta a Kammerer Zoltán vezette, olimpiai ezüstérmes, ezúttal negyedik egységről Storcz Botond.

Női kajakban Kozák Danuta a tavalyi, londoni diadal után ezúttal is nyerni tudott K-1 500 méteren, a négyes pedig zsinórban negyedszer diadalmaskodott a világbajnokságon.

"Ezek az eredmények önmagukért beszélnek. Tetszett a Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa duó ezüstérme is 500 méteren, ők mélyről jöttek vissza és hatalmasat küzdöttek. A 200 méter most nem sikerült nekik, de ez van." - fogalmazott a kapitány, aki hozzátette, ügyesek, egyre ügyesebbek a kenus lányok is, akik két érmet gyűjtöttek a viadalon.

A magyar válogatott hétfőn reggel érkezett haza Duisburgból, a versenyzőkre a hétvégén még vár az országos bajnokság Szolnokon, azt követően azonban következhet a pihenés.

(MTI)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése