2013. szeptember 2., hétfő

Kuruc.info: Szeptember elsejétől újra lehet pályázni a pálinkavédjegyre

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
Szeptember elsejétől újra lehet pályázni a pálinkavédjegyre
Sep 2nd 2013, 14:55

Szeptember elsejétől újra lehet pályázni a pálinkavédjegyre, a mintákat huszadika és harmincadika között lehet leadni, a minősítést végző Wessling Hungary Kft.-nél - közölte a minősítő társaság hétfőn az MTI-vel. A minősítést a Wessling kezdeményezte tavaly. Azóta 10 gyártó 36 terméke kapta meg a Pálinkavédjegy feliratot viselő matricát.

A matricával ellátott palackokban - laboratóriumi és érzékszervi vizsgálatok nyomán - garantáltan az előírt minőségi követelményeknek megfelelő ital található.

A laboratóriumi vizsgálatok során elemzik többek között az alkohol-, a metanol-, a hidrogén cianid-tartalmat, de - Európai Uniós ajánlás alapján - megvizsgálják az itthon eddig nem elemzett, de a csonthéjas gyümölcsből származó pálinkák esetében az élelmiszerbiztonság érdekében javasolt etil-karbamát tartalmat is.

Az érzékszervi bírálat során a Pálinka Nemzeti Tanács nyilvántartásában szereplő tapasztalt szakértők minősítik a pálinkákat a szabványos érzékszervi bírálati módszerek biztosítása mellett. A kiváló minőség folytonosságának biztosítéka továbbá, hogy a védjegyet elnyert pálinkatételek 20 százalékát évente ismételten ellenőrzik.

A matricával ellátott pálinkák a www.palinkavedjegy.hu honlapon nyomon követhetők, az egyedi kialakítású védjegymatricán található sorszámot beírva megtalálható a pálinka és a főzdék főbb jellemzői, a gyártási eljárás.

A védjegyrendszer tavalyi meghirdetése óta 10 gyártó (a Bolyhos Pálinka, a Brill Pálinkaház, a Csalló Pálinka Manufaktúra, az Etyeki Czimeres Pálinka, a Nobilis Pálinka, Sendula Zoltán, a Szigetköz Lelke Pálinkaház, a Prekop Pálinkamanufaktúra, a Téti Pálinkafőzde és a Zimek Manufaktúra) 36 terméke kapta meg a Pálinkavédjegy matricát.

A Pálinkavédjegy használatra általában évente 3-4 nevezési időszakot hirdetnek meg.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése