2013. szeptember 2., hétfő

Kuruc.info: Egy négyéves gyereket téptek szét a kóbor kutyák Bukarestben

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Retargeting on Facebook?

Get more sales and conversions with Facebook retargeting. Try it free for 14 days. Set up takes just minutes!
From our sponsors
Egy négyéves gyereket téptek szét a kóbor kutyák Bukarestben
Sep 2nd 2013, 14:15

Kóbor kutyák martak halálra egy négyéves gyereket hétfőn Bukarestben, hat éves testvérét pedig megsebesítették.

A tragédia egy park mellett fekvő, elhagyott telken történt: a rendőrség szóvivője szerint a négyéves gyereket a felismerhetetlenségig széttépték a kutyák, idősebb testvérét pedig a lábán harapták meg, de neki sikerült elszaladnia. A hatóságokat nagyanyjuk riasztotta, azzal, hogy nem találja a gondjaira bízott kisebbik unokáját.

A román főváros második kerületének közleménye szerint az eset nem közterületen történt. Bukarestben az áruházak parkolóit, parkokat és elhagyott telkeket falkákba verődött kóbor ebek lepik el. Ivartalanításukra a román lapok szerint hatalmas összegeket költ a városháza, számuk mégis több tízezerre tehető. Tavaly 16 ezer embert haraptak meg kutyák Bukarestben - közölte májusban a Hotnews.ro hírportál.

Tavasszal a bukaresti főpolgármesteri hivatal egy határozattervezetben 5000 lejig (csaknem 350 ezer forintig) terjedő bírságot helyezett kilátásba azoknak, akik a kóbor kutyák rendszeres etetésével hozzájárulnak azok falkákba verődéséhez és ezáltal növelik az emberek elleni támadások kockázatát.

Az állatvédők azonban elutasították a tervezetet: szerintük éppen a kóbor kutyák kiéheztetése ösztönözné a falkák kialakulását és agresszivitásuk növekedését. Szerintük a városházának a kóbor kutyák ivartalanítására, illetve az állatok elhagyásának büntetésére kellene összpontosítania.

"Eddig senkit sem állítottak bíróság elé, amiért kutyáját elkergette, pedig ez már öt éve bűncselekménynek számít Romániában" - hívta fel a figyelmet egyik közleményében a Vier Pfoten (Négy Mancs) állatvédő egyesület. A szervezet rámutat: Bukarestben 45 ezer kóbor kutya csatangol az utcákon, közülük 25 ezer még nincs ivartalanítva.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése