2013. szeptember 2., hétfő

Kuruc.info: Damaszkusz az ENSZ-főtitkártól kéri, hogy gátoljon meg minden agressziót Szíria ellen

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Retargeting on Facebook?

Get more sales and conversions with Facebook retargeting. Try it free for 14 days. Set up takes just minutes!
From our sponsors
Damaszkusz az ENSZ-főtitkártól kéri, hogy gátoljon meg minden agressziót Szíria ellen
Sep 2nd 2013, 11:31

Damaszkusz kérte Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt, hogy gátoljon meg "minden agressziót Szíria ellen" - jelentette hétfőn a SANA hivatalos szíriai hírügynökség.

"A szíriai kormány felkéri az ENSZ főtitkárát, hogy vállalja a felelősségét (...) s tegyen erőfeszítéseket minden, Szíria elleni agresszió elhárítására, illetve tegyen lépéseket a válság békés politikai megoldása érdekében" - írta Bassár el-Dzsaafari, az arab ország állandó ENSZ-képviselője a Ban Ki Munnak küldött levélben.

A SANA tudósítása szerint a nagykövet felszólította az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy "lássa el továbbra is a biztonsági szelep szerepét, megakadályozva az erőnek a nemzetközi törvényesség keretein kívüli abszurd alkalmazását". Az Egyesült Államoknak pedig szerinte "a béke szponzorának és Oroszország partnerének kellene lennie a Szíriáról szóló nemzetközi értekezlet előkészítésében, s nem egy olyan államnak, amely erőt alkalmaz bárkivel szemben, aki ellenzi a politikáját".

John Kerry amerikai külügyminiszter vasárnap azt mondta, hogy a tesztek tanúsága szerint szarin ideggázt bocsátottak ki felkelők ellenőrizte területekre augusztus 21-én. Dzsaafari szerint Kerry "a terroristák által koholt régi meséket vett át, amelyek az internetről származó hamis fotókon alapultak".

Faiszal Mekdad szíriai külügyminiszter-helyettes szerint az országa elleni esetleges amerikai katonai bevetés "az al-Kaida támogatását" jelentené. A BBC-nek adott interjújában Mekdad hozzáfűzte, hogy a vegyifegyver-támadásokért nem Bassár el-Aszad elnök csapatai a felelősek, sokkal inkább az Egyesült Államok támogatta csoportok. Egy Szíria elleni amerikai támadás csak növelné az amerikaiak iránti gyűlöletet, és destabilizálná az egész Közel-Keletet - hangoztatta a hétfőn sugárzott interjúban.

A szíriai hadsereg közben továbbra is harckészültségben van, még ha az amerikai csapás lehetősége távolabbra tolódott is" - közölte az AFP francia hírügynökséggel a szíriai biztonsági szolgálatok egy magas rangú tisztségviselője. "A Szíria elleni amerikai agresszió, ha bekövetkezik, a terrorizmus támogatásának egy formája lesz. (...) A hadsereg riadókészültségben van és marad is mindaddig, amíg a terrorizmust teljesen ki nem irtjuk" - mondta a név nélkül nyilatkozó illetékes.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése