2013. szeptember 2., hétfő

Kuruc.info: Ferenc pápa Laudert is megnyugtatta: "egy keresztény soha nem lehet antiszemita"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
Ferenc pápa Laudert is megnyugtatta: "egy keresztény soha nem lehet antiszemita"
Sep 3rd 2013, 05:22

Ferenc pápa hétfőn találkozott beiktatása óta először Ronald S. Lauderrel, a Zsidó Világkongresszus elnökével. A szíriai helyzetről is beszéltek, erről a pápa azt mondta, hogy az emberek meggyilkolása elfogadhatatlan, és a világ vezetőinek mindent meg kell tenniük, hogy elkerüljék a háborút.

A találkozón szó volt a szíriai kopt keresztényeket érő támadásokról is. Lauder a találkozó után arról beszélt, jó, hogy a "katolikusok és a zsidók együtt lépnek fel a vallászszabadság védelmében", "bárhol is kerüljön veszélybe, bármely közösséget is érintsen".

Arról is volt szó, hogy a lengyel parlament július közepén elutasította azt a törvényjavaslatot, amely a kóser vágást engedélyezi a mészárszékeken. A pápa felkért egy bíborost, hogy ennek járjon utána. Ferenc pápa megint elmondta, hogy szerinte egy keresztény soha nem lehet antiszemita, mert "ahhoz, hogy valaki jó keresztény legyen, meg kell értenie a zsidóság történetét és hagyományait".

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése