2013. szeptember 2., hétfő

Kuruc.info: Megfosztaná pontjaitól és alacsonyabb osztályba sorolná a Fradit a Simon Wiesenthal Központ

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
Megfosztaná pontjaitól és alacsonyabb osztályba sorolná a Fradit a Simon Wiesenthal Központ
Sep 2nd 2013, 13:02

Megfosztaná pontjaitól, és alacsonyabb osztályba sorolná a Ferencváros labdarúgócsapatát a Simon Wiesenthal Központ. A szurkolói csoportok továbbra sem tartják háborús bűnösnek Csatáry Lászlót, így nem értik a büntetést.

Továbbra sem nyugszanak a kedélyek az FTC–MTK mérkőzésen történtek kapcsán. A Csatáry Lászlóra emlékező szurkolók azt mondják: az MLSZ szabályzata nincs összhangban a magyar alkotmánnyal, magukra nézve viszont utóbbit tartják kötelező érvényűnek. „Behoztak egy olyan molinót, amely nem ütközik semmilyen magyar törvénybe. El tudom képzelni, hogy valakinek az érzékenységét sérti, hogy valaki azt gondolja, hogy túlmegy a jó ízlés határán, ezt megértem és el is fogadom, még akkor is, ha esetleg nekem más a véleményem erről, de ettől függetlenül ez nem egy büntethető kategória" – mondta egy szurkoló.

Az eset után az MLSZ 800 ezer forintra büntette a Fradit, a Simon Wiesenthal Központ pedig az európai szövetséghez fordult. Shimon Samuels, a szervezet külkapcsolati igazgatója a Stoppernek azt mondta: keményen meg kellene büntetni a Ferencvárost. „Az argentin szövetség igen keményen lépett fel a Chacarita Juniorssal szemben, amiért szurkolóinak rasszista megnyilvánulásaik voltak bolíviaiakkal, paraguayiakkal és zsidókkal szemben. Büntetésül megfosztották a csapatot az addig megszerzett pontjaiktól, a klubot pedig több osztállyal lejjebb sorolták. Úgy gondoljuk, ez precedens lehet, és az UEFA-nak is élnie kellene ezzel az eszközzel" – jelentette ki Shimon Samuels.

Samuels szerint az sem lehet enyhítő körülmény, hogy a klub aktív szereplője a kirekesztés elleni kampányoknak, amiért nemrégen a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-díjjal tüntette ki a Ferencvárost. „A Ferencvárosnak Fair Play-díjat adni olyan, mintha Piroska díjat adna a farkasnak. Nonszensz" – mondta a zsidó.

Zoom

(Hír TV - MNO nyomán)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése