2013. szeptember 2., hétfő

Kuruc.info: Az orosz külügyminiszter a vegyifegyver-támadásról: Következetlen és abszurd az amerikai "bizonyíték"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Design-Led Engineering

Sourcebits - When your Mobile App has to be absolutely developed right. We've built more than 20 apps that have cracked the Top 10 in the App Store.
From our sponsors
Az orosz külügyminiszter a vegyifegyver-támadásról: Következetlen és abszurd az amerikai "bizonyíték"
Sep 2nd 2013, 08:40

Az orosz külügyminiszter szerint ami a vegyi fegyver bevetéséről és az áldozatok állapotáról készült felvételeket illeti, azokban sok a következetlenség és az abszurditás.

Oroszországot nem győzték meg Washington bizonyítékai, amelyek állítólag azt tanúsítják, hogy a szíriai kormányzat vegyi fegyvert vetett be - jelentette ki Szergej Lavrov hétfőn Moszkvában.


Szergej Lavrov

Az orosz külügyminiszter szerint ami a vegyi fegyver bevetéséről és az áldozatok állapotáról készült felvételeket illeti, azokban "sok a következetlenség és az abszurditás". Lavrov kijelentette: "bemutattak nekünk valamiféle számításokat, amelyek semmilyen konkrétumot nem tartalmaztak: sem földrajzi koordinátákat, sem neveket, sem annak bizonyítékait, hogy azokat szakemberek készítették, és semmilyen magyarázatot arra, hogy szakértők sokasága komolyan kételkedik azokban a videofelvételekben, amelyek az interneten keringenek".

Ausztrália "erkölcsi támogatást" ígért az Egyesült Államoknak a katonai csapáshoz

Ausztrália "erkölcsi támogatást" ígért hétfőn az Egyesült Államoknak a Szíria elleni katonai csapáshoz, míg Új-Zéland közölte, hogy további információkra van szüksége. John Kerry amerikai külügyminiszter személyesen telefonált hivatali partnereinek a két országban. Kerry arra törekszik, hogy legalább valamilyen nemzetközi támogatást szerezzen egy esetleges amerikai katonai csapáshoz.

Patrick Low, az ausztrál külügyminiszter szóvivője hétfőn elmondta: Kerry a múlt héten beszélt telefonon Bob Carr ausztrál külügyminiszterrel. Tájékoztatása szerint Kerry nem kért katonai támogatást, Ausztrália pedig nem is ajánlott fel ilyet. A szóvivő annyit tett mindehhez hozzá, hogy Ausztrália támogatja a készülő amerikai akciót.

John Key új-zélandi kormányfő arról számolt be, hogy Kerry a hét végén hívta telefonon Murray McCully külügyminisztert. Ennek során McCully kifejtette, hogy Új-Zéland a katonai csapás előtt szeretné felmérni a lehetséges lépéseket, mielőtt közölné álláspontját.

Az AP amerikai hírügynökség anyagában kiemelte, hogy az Egyesült Államoknak nincs széles körű nemzetközi támogatottsága egy katonai művelethez. Eddig csupán Franciaország jelentette be, hogy csatlakozna az akcióhoz. A kulcsfontosságú szövetséges Nagy-Britannia parlamentje a múlt héten tartott szavazáson elutasította a katonai csapás támogatását.

Nő a nyomás a brit kormányon a beavatkozás elvetésének újragondolására

A hétfői brit lapokban megjelent nyilatkozatok és vélemények alapján "egyre nagyobb nyomás nehezedik" a brit kormányra a szíriai beavatkozás elvetésének újragondolása végett, amelyet vezető brit kormánypárti politikusok is szorgalmaznak. A brit parlament alsóháza a múlt héten - általános meglepetésre - kis többséggel ugyan, de leszavazta Nagy-Britannia részvételét a szíriai rezsim elleni nemzetközi katonai beavatkozásban. Ezután a konzervatív-liberális kormánykoalíció vezetői - élükön David Cameron miniszterelnökkel - leszögezték, hogy a kormány tartja magát a törvényhozási döntéshez. Hétfőn azonban több konzervatív politikus is ennek újbóli meggondolását sürgette, köztük Boris Johnson, London polgármestere, akit sokan Cameron esélyes utódjelöltjének tartanak.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése