2013. szeptember 2., hétfő

Kuruc.info: A brazil és a mexikói elnököt is megfigyelte az NSA

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Complimentary Downloads

7 Days of Complimentary Downloads: 100,000+ Motion Backgrounds, Video Clips, Production Music Tracks, Sound Effects, Special Effects and More.
From our sponsors
A brazil és a mexikói elnököt is megfigyelte az NSA
Sep 2nd 2013, 07:50

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) megfigyelte Dilma Rousseff brazil elnök és Enrique Pena Nieto mexikói államfő kommunikációját, utóbbiét akkor, amikor még elnökjelölt volt - ez derül ki amerikai titkosszolgálati dokumentumokból, amelyeket helyi idő szerint vasárnap közölt a Globo brazil televízió.


A tévé bemutatott egy 2012 júniusi iratot, amelyet Edward Snowden amerikai informatikus szivárogtatott ki. E dokumentumban az NSA igyekszik "jobban megérteni (Russeff és munkatársai) kommunikációját és tárgyalópartnereit" egy olyan program révén, amely lehetővé teszi a hozzáférést minden olyan tartalomhoz, amelyet az elnök asszony felkeresett a világhálón.

Rousseff, aki októberre hivatalos látogatást tervezett Washingtonba, munkaértekezletet hívott össze az ügy megvitatására - közölte a Globo. "Ha e tények beigazolódnak, az elfogadhatatlan helyzetet jelentene, országunk szuverenitása elleni nyílt támadásnak lenne minősíthető" - jelentette ki José Eduardo Cardozo igazságügy-miniszter.

A Rio de Janeiróban élő Glenn Greenwald újságíró - ő tárta fel a Guardian című brit lapban az NSA által végzett titkos adatgyűjtés részleteit, amelyeket a szervezetnek korábban dolgozó Snowden szivárogtatott ki - a Globo Fantástico című hírműsorában elmondta, a tavaly júniusi iratból azt is kiderült, hogy az amerikai ügynökség elolvasta a mexikói elnökjelölt emailjeit, köztük az arra vonatkozókat, kiket nevezne ki bizonyos kormányposztokra. A dokumentum keltezése egy hónappal Pena Nieto megválasztása előtti.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése