2013. augusztus 28., szerda

Kuruc.info: Újabb sarc pénzfelvételkor - tavalyhoz képest ötször többért jutunk a fizetésünkhöz

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want new traffic sources?

Download a copy of our complimentary eBook today, and read about sources that most marketers are not aware of.
From our sponsors
Újabb sarc pénzfelvételkor - tavalyhoz képest ötször többért jutunk a fizetésünkhöz
Aug 28th 2013, 06:41

Ősztől minden korábbinál jelentősebb drágulás várható a kézpénzfelvételnél megemelt tranzakciós illeték miatt. Saját bankjegykiadóból a 2012-es díjakhoz képest ugyanis átlagosan ötször annyiért juthat valaki a pénzéhez, de még a netes átutalások ára is többszöröződik – állítja B. Varga Judit, Az Én pénzem pénzügyi portál szakértője. Idén májusban volt már egy emelés, erre jön majd a szeptemberi drágulás.

Drasztikus változás várható a készpénzfelvétel esetén: ha valaki például két alkalommal 50 ezer forintot akar saját bankjának automatájából kivenni, az eddigi átlagosan 103 forint helyett ősztől 514 forintot kell fizetnie. – Egy rosszul megválasztott bankszámla esetén ez a költség akár 1200 forint is lehet – figyelmeztet a szakértő. Néhány bank a kártyás fizetésnél is díjat kér (Raiffeisen, FHB, Budapest Bank), mások (MKB, Uni­Credit) ettől akciósan eltekintenek. A legtöbb banknál eltűntek a nulla forintos számlacsomagok is, vagy csak jelentős jövedelem és befektetési alapnál jár ez a kedvezmény.

– Az emberek többsége alapvetően nem a bankszámlák összköltségére figyel, tapasztalataink szerint az éves kártyadíjat szinte nem is követik az emberek. Pedig évi szinten tízezres különbségek vannak egy-egy számlacsomag között – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BankRáció pénzügyi szakértője, aki szerint érdemes fél órát rászánni a bankok kínálatainak átböngészésére, mert több ezer forintot is spórolhatunk vele. Főleg mert a szakértők szerint megindultak a harcok az ügyfelekért.

– Bennfentes információk szerint új számlacsomagokkal készülnek a bankok, hogy megtartsák ügyfeleiket. Most 10 ezrekbe is kerülhet, hogy résen legyünk – mondta B. Varga Judit. Emellett is érdemes néhány dolgot szem előtt tartani. – Próbáljunk egyszer készpénzt felvenni az automatából, és csekkes befizetés helyett válasszuk az utalást. Bár utóbbi is drágulni fog, még mindig olcsóbban megússzuk, mintha sárga csekken fizetnénk a számláinkat – mondta a szakértő.

Készpénzfelvétel díja 50 ezer forintig (saját bankból):

Bank - eddig - ősztől
MKB Normál - 234 Ft - 391 Ft
OTPAlap - 501 Ft - 666 Ft
CIB Classic - 321 Ft - 519 Ft
K&H lakossági - 451 Ft - 711 Ft
Erste Bank Szimpla - 490 Ft - 660 Ft
AXA KamatHozó - 350 Ft - 420 Ft
Budapest Aktív - 252 Ft - 407 Ft
Citibank Top - 150 Ft - 300 Ft
FHB alap - 465 Ft - 615 Ft
Raiffeisen Díjnullázó - 135 Ft - 249 Ft

(Blikk nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése