2013. augusztus 28., szerda

Kuruc.info: A Jobbik visszavenné a Hajógyári-szigetet az országhódítóktól

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
A Jobbik visszavenné a Hajógyári-szigetet az országhódítóktól
Aug 28th 2013, 07:51

A Jobbik fővárosi frakciója szerint a Budapest-stratégia egyik kiemelt területének, a Margitszigetnek a fenntartása, rekonstrukciója és fejlesztése maradéktalanul csak akkor valósulhat meg, ha a területet a Fővárosi Önkormányzat kezeli.

Az elmúlt húsz évben láthattuk, hogy a XIII. kerület önkormányzata nem volt jó gazdája a területnek. Szinte semmilyen fejlesztés nem történt, sőt az állagmegóvásra is alig költöttek. Így alakulhatott ki a jelenlegi állapot, amely egy világváros legszebb területén megengedhetetlen - írják közleményükben.

A másik stratégiai fontosságú területe Budapestnek a Hajógyári-sziget. Ennek a területnek közel felét 2003-ban az akkori szocialista-liberális kormány izraeli befektetőknek értékesítette. A befektetők fejlesztés címén „Álomsziget" név alatt kaszinóvárost kívántak építeni a területen. Tíz év távlatában láthatjuk, hogy az izraeli „üzletemberek" nem akartak és nem is csináltak semmit. Mindössze annyi történt, hogy a szigeten található loft épületeket bérbe adták irodáknak, nagykereskedéseknek, kétes hírű és hátterű szórakozóhelyeknek. Így vált e gyönyörű sziget Budapest drogelosztó központjává.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul kezdjék meg a tárgyalásokat a jelenlegi izraeli tulajdonosokkal a Hajógyári-sziget visszavásárlásának ügyében. Ennek a stratégiai fontosságú területnek Budapest kezelésébe kell kerülnie, ahol haladéktalanul meg kell kezdeni a terület fejlesztését a főváros és az ország lakosainak érdekében. Tehetetlenség vagy tenni nem akarás esetén a Jobbik kellő választói felhatalmazást követően ezen értékes terület sorsát is megnyugtatóan rendezni fogja, újabb lehetőséget nyitva meg ez által a valós közösségi igények kielégítése előtt - ígéri Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése