2013. augusztus 28., szerda

Kuruc.info: Enyhítették Bándy Kata gyilkosának ítéletét: kiszabadulhat, és folytathatja

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Enyhítették Bándy Kata gyilkosának ítéletét: kiszabadulhat, és folytathatja
Aug 28th 2013, 11:02

Másodfokon enyhített Péntek László elsőfokú, tényleges életfogytiglant jelentő büntetésén a Pécsi Ítélőtábla.


Bándy Kata gyilkosa 40 év után feltételesen szabadon bocsátható.

Az ítélet jogerős.

A cigányt védő Tuza Péter azt kérte a bírótól, hogy a tényleges életfogytiglan helyett határozott idejű büntetést szabjon ki, vagy, ha az "életfogytiglan" mellett dönt, akkor is 25 év múlva feltételesen szabadlábra bocsátható legyen "P. László". A "sztárügyvéd" érvelésében kijelentette, hogy "P. László" "nem követte el kifosztás bűncselekményét, hanem lopás történt". Kitért arra is, hogy nem a gyilkosság után vette el Bándy Kata értékeit, hanem később.

Tuza Péter nyolc korábbi – köztük hét pécsi – ítéletet vett elő, amely hasonló súlyú bűnügyek voltak, de jóval enyhébb ítéletek születtek. Érvelt azzal is, hogy nem kellő súllyal vették figyelembe a beismerő vallomást – és "ha P. László"nem működött volna egütt a hatóságokkal, akkor még ma is Bándy Kata gyilkosát keresnék".

Tuza az eljárás felfüggesztését kérte, arra hivatkozva, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága egy nem magyar ügyben korábban jogsértőnek találta a tényleges életfogytiglani büntetést.

Az ügyész az elsőfokú ítélet helybenhagyását kérte.

Frissítés: A bíró szerint nem is akart ölni a cigány

Az embert az egyéb élőlényektől az különbözteti meg, hogy tud az ösztöneinek parancsolni, meg tudja azokat fékezni. Bizonyos tudatmódosító szerek pont arra szolgálnak, hogy ezeket a fékeket feloldják. A bíró szerint a vádlottban ezek az erkölcsi parancsok nem működtek és nem működnek - mondta a bíró az ítélet indoklása során.

Az enyhébb ítéltel kiszabását többek között azzal indokolta, hogy a vádlott "nem tudott róla, legalábbis nem bizonyíthatóan, hogy be kellett volna vonulnia a börtönbe a gyilkosság elkövetését megelőzősen", másrészt "nem teljesen bizonyítható a gyilkosság egyenes szándéka". Vagyis szerinte Péntek "nem azért ment feltétlenül a sértett után, hogy megölje"...

(Bama nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése