2013. augusztus 28., szerda

Kuruc.info: Kis híján kidobta a bíró a saját tárgyalásáról a fideszes vádlottat

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Eco-Friendly Mattresses

We're committed to presenting a line of sleep products that have a minimum impact on both your pocketbook and the environment. Visit us today!
From our sponsors
Kis híján kidobta a bíró a saját tárgyalásáról a fideszes vádlottat
Aug 28th 2013, 19:32

Hivatalos személy elleni erőszakkal és könnyű testi sértéssel vádolja az ügyészség Kovács Józsefet, aki Kaposvár városi képviselője volt 2010-ig. Az ügy tárgyalása szerdán vádismertetéssel, tanúk és szakértő meghallgatásával kezdődött a kaposvári járásbíróságon.

Zoom
Kovács József, a hatalmával visszaélő fideszes
A vád szerint 2012. márciusában Gálosi Szabolcs rendőr-törzsőrmester társával járőrözése során intézkedés alá akarta vonni a vádlottat, ám Kovács József ellenszegült, nem volt hajlandó kiszállni autójából, majd szándékosan nekihajtott a rendőr térdének, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Kovács József 2010-ig önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) volt Kaposváron. Az esetről portálunk itt számolt be: Kép- és hangfelvétel: "Így mosnak tisztára egy fideszes politikust a szakszerűen eljáró rendőr kárára"

A márciusi eset előzménye, hogy Kovács Józseftől még 2012 februárjában ittas vezetés miatt elvették a jogosítványát. Akkor is Gálosi Szabolcs és hölgy járőrtársa intézkedett az egykori önkormányzati képviselővel szemben, így amikor március 22-én meglátták a férfit autója volánja mögött, azonnal a nyomába eredtek megkülönböztető jelzést használva. Kovács József azonban a vád szerint nem állt meg, figyelmen kívül hagyva a jelzéseket behajtott a háza elé, s elkezdte felnyitni a garázsajtóját, hogy beálljon a gépkocsitárolóba. Gálosi Szabolcs a garázskapu elé futott, hogy befejezze a jogszerű intézkedést. Ekkor a vádlott nekihajtott a rendőr térdének, aki csak akkor tudott kilépni az autó elől, amikor felnyílott teljesen a garázsajtó. Kovács József csak a kiérkező további rendőri egységek jelenlétében szállt ki az autójából, akit aztán megbilincseltek, és előállítottak.

A vádlott a szerdai tárgyalási napon fenntartotta a nyomozati szakaszban tett vallomását, majd kiegészítette azzal, hogy nem akarta elütni a rendőrt, s nem hallotta a rendőrautó szirénáját sem. Szerinte Gálosi Szabolcs "utazott rá". Úgy vélte, hogy a rendőrség kötelékéből azóta kilépett, jelenleg Ausztráliában tartózkodó férfi februári intézkedése talán jogszerű volt, ám szakszerűnek nem volt nevezhető. – A februári eset után is használtam a járművemet úgy – mondta Kovács József –, hogy bár bevonták a magyar jogosítványomat, német jogosítványom volt, csak később derült ki, hogy ezt nem tehetem. Ám ez idő alatt egyszer sem igazoltattak. Véleményem szerint nem egyszerű közúti ellenőrzés alá akartak vonni, hanem bűncselekmény látszatát akarták kelteni – vádaskodott.

A tárgyaláson részletesen kihallgatták Gálosi Szabolcs egykori járőrtársát, aki, bár már sok mindent nem tudott pontosan felidézni a történtekből, többnyire a vádiratban foglaltakkal megegyezően tanúskodott a bíróságon. Buzás László városi rendőrkapitány tanúként elmondta, hogy Kovács József telefonon többször is kereste az ügyében, "többek közt azért, hogy a februári eset után szeretett volna elnézést kérni az érintett rendőröktől".

A tárgyaláson többször is figyelmeztette a bíró Kovács Józsefet, hogy a tanúktól természetesen kérdezhet, de ez a lehetőség nem beszélgetést, kérdezz-feleleket jelent. Az egyik ilyen eset volt, amikor az egyik tanú szóba hozta Kovács kiterjedt kapcsolatrendszerét, melyet az intézkedés során is hangoztatott. Ekkor alakult ki a sokadik kérdezz-felelek az egyik tanú és a vádlott között, mire a bíró rendbírságot helyezett kilátásba, majd azt mondta, hogy a következő lépés az, hogy eltávolíttatja a vádlottat a saját tárgyalásáról.
A szakértő meghallgatása után aztán októberre halasztotta a tárgyalást a bíró.

(Sonline nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése