2013. augusztus 28., szerda

Kuruc.info: A NAV most behajthatja "Győzikéék" tartozását - kíváncsian várjuk, megteszi-e

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Learning HTML & CSS shouldn't be difficult.

Master Trainer, Mark Lassoff, will teach you everything you need to know to create a creative and professional web site in 4 hours.
From our sponsors
A NAV most behajthatja "Győzikéék" tartozását - kíváncsian várjuk, megteszi-e
Aug 28th 2013, 05:42

Azt nem tudni, hogy a nézők mennyire várják vissza a képernyőre Gáspár "Győzikét", az adóhatóság azonban bízott mielőbbi visszatérésében.

A NAV emberei hamarosan szolgálatba helyezhetik magukat, hiszen nemcsak a Mr. és Mrs. páros produkcióban, hanem egy naponta jelentkező, "celebekkel teli valóságshow-ban" is számolnak "Győziékkel". Márpedig így milliós gázsi üti majd a salgótarjáni retkek markát. Azaz csak ütné, mivel a NAV már a kifizetéskor lecsap Gáspárék pénzére.

Hogy miért? Roppant egyszerű: a második negyedéves "NAV-szégyenlistán" ismét szerepelt Gáspár Győző és felesége, Balla Bea, amely azt jelenti, hogy több mint 180 napja, fejenként legalább tízmillióval tartoznak az államnak.

– Konkrét ügyre vonatkozó kérdései adótitoknak minősülnek, ezért nem áll módunkban tájékoztatást adni. Annyit azonban elárulhatunk, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy a fennálló tartozásokat beszedje – állt a NAV sajtó- és kommunikációs főosztályának válaszában, miután a Blikk arról érdeklődött, hogy az adóhivatal küldött-e már végrehajtó felszólítást a TV2-höz. Ebben kérhetik, hogy Gáspár Győző és felesége gázsiját, vagy legalábbis annak jelentős részét ne a házaspárnak, hanem az adóhatóság tartozásokat begyűjtő számlájára utalják. Ezt az úgynevezett letiltást rendszeresen alkalmazza a NAV.

A TV2 szűkszavúan reagált a lap megkeresésére.

– Gáspár Győző közreműködésére vonatkozóan a törvényi szabályozásnak teljes mértékben megfelelő szerződés jött létre – állt a válaszban.

Egy jogi szakértő, dr. Kamarás Péter szerint elképzelhető a letiltás, ám ez inkább a "valóságshow"esetében fordulhat elő, az ugyanis egy bizonyos ideig folyamatos jövedelmet jelenthet, míg a Mr. és Mrs.-szereplés csak egy hétig tart. Egy biztos, Gáspár Győzőnek – aki tegnap nem akart nyilatkozni – és feleségének a következő évben esedékes adóbevallásában kell majd feltüntetni az itt kapott összegeket.

– Ha az adóhatóságnak hivatalosan tudomása van arról, hogy az adósnak jövedelme van, eszközölheti a letiltást, ezzel a NAV rendszeres jövedelemnél élni is szokott. De amennyiben alkalmi a jövedelem, akkor azt az adóbevallásban kell feltüntetni, és a NAV utólag abból is kiszámolhatja a tartozást.

Csalhat nyugodtan, csak felfüggesztettet kap érte

Tavaly nem jogerősen Gáspár Győző 1 év 8 hónap börtönt kapott, három évre felfüggesztve, feleségét szintén felfüggesztett börtönre ítélték, 1 év hat hónapot kapott, mert több mint 22 millió forint adót csaltak el úgy, hogy az RTL Klubbal nem ők – mint a Győzike-show szereplői – szerződtek, hanem ügynökükön keresztül bonyolították le a gázsi felvételét. Vajon most ki számlázik helyettük?

(Blikk nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése