2013. augusztus 28., szerda

Kuruc.info: Soha nem gondoltuk volna: Izrael szolgáltatja a "kulcsbizonyítékot" a Szíria elleni támadáshoz

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Soha nem gondoltuk volna: Izrael szolgáltatja a "kulcsbizonyítékot" a Szíria elleni támadáshoz
Aug 28th 2013, 17:40

Az amerikai kormány feltehetően már csütörtökön ismerteti azokat a "bizonyítékokat", amelyek szerint a szíriai kormány rendelte el a Damaszkusz közelében végrehajtott vegyifegyver-támadást - közölte szerdai számában a The Washington Post.


A dokumentum közzététele feltehetően az utolsó olyan lépések egyike, amelyek még megelőzik Barack Obama elnöknek a Szíria elleni támadásról meghozandó döntését. A lap felhívta a figyelmet, hogy a kormány által előterjesztendő "bizonyítékokkal" kapcsolatban magasak az elvárások, mert a jelenlegi amerikai vezetés "hangsúlyozottan igyekezett elhatárolni magát" attól az eljárástól, ahogyan a Bush-adminisztráció 2003-ban az Irak elleni invázió mellett döntött (azaz ezúttal ügyesebben kell hazudni és hamisítani - a szerk.).

A The Washington Post hivatalos forrásokra hivatkozva azt állította, hogy az amerikai titkosszolgálatoknak "sikerült feltérképezniük", hogy a szíriai kormányerők "miként tárolták, állították össze és vetették be" az augusztus 21-ei támadáskor használt vegyi fegyvereket. A jelentést a nemzeti hírszerzés igazgatójának (DNI) 16 titkosszolgálat munkáját összehangoló hivatala állította össze.

A lap úgy értesült, hogy az egyik "kulcsbizonyítékot" az izraeli kémszervezetek juttatták el (azaz alkották meg - a szerk.) az amerikai Központi Hírszerző Ügynökséghez (CIA-hoz). Az amerikai hírszerzés munkáját az elmúlt hónapokban egyre fokozottabban "támogatták" izraeli és jordániai ügynökök.

Az amerikai hírszerzési jelentés azzal valószínűleg nem foglalkozik majd, vajon mi "késztethette a polgárháborúban felülkerekedni látszó Bassár el-Aszad szíriai elnököt vegyi fegyverek bevetésére", ráadásul egy olyan helyzetben, amikor az ENSZ fegyverellenőrei már az országban tartózkodtak - akkor ugyanis teljesen nyilvánvaló lenne mindenki számára, milyen képtelenséget akarnak elhitetni a közvéleménnyel.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése