2013. augusztus 28., szerda

Kuruc.info: Szíria bejelentette: már indítóállványra helyezték az Izraelre irányuló rakétákat

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
Szíria bejelentette: már indítóállványra helyezték az Izraelre irányuló rakétákat
Aug 28th 2013, 10:21

Izraelben sorok állnak a gáz- és vegyvédelmi felszerelést kiosztó helyeken; Jeruzsálemben a kormány rendkívüli ülést tart

Közeleg a Szíria elleni nyugati agresszió, amelynek egyik biztos előjeleként Izraelben hosszú sorok állnak a vegyvédelmi felszereléseket kiosztó helyeken, válságülést tart az izraeli kormány, az izraeli és a szíriai politikai, katonai vezetők kölcsönösen fenyegetőznek. Washington és szövetségesei Basár el-Ászád megtámadásával kívánják átrendezni a közel-keleti erőviszonyokat.

Zoom
"Úton a megtámadás felé"

Az izraeli sajtó már napok óta Basár el-Ászád és Barack Obama egymással szembefordított fényképével, s a két elnök között az "Úton a megtámadás felé" fölírással tudósít a Szíria elleni katonai agresszió előkészületeiről. Más szóval, Izrael politikai és katonai vezetői nagyon jól tudják, hogy Amerikát és szövetségeseit valakik belelovalták Szíria megtámadásának ígéretébe, s innen a világ első számú nagyhatalmának elnöke már képtelen visszatáncolni. A Szíria elleni agresszió tehát közeleg, s nem meglepő módon a kiszemelt áldozat ismét egy muszlim, még pontosabban egy arab állam lesz. Méghozzá egy olyan arab ország, amely a libanoni Hizbulláh szervezettel és Iránnal tengelyt alkotva Izrael és a környező Amerika-barát arab rezsimek leginkább ütőképes ellenségének számított. Lehet tehát gondolkodni azon, hogy kinek, kiknek állt leginkább érdekükben Barack Obama harci kedvének föltüzelése.

Zoom
Tel-aviviak a már megkapott védőfelszereléssel

Izraelben készülődnek, mert jól tudják, hogy a Basár el-Ászád rendszere elleni küszöbön álló katonai támadás legfontosabb kiváltó okával Damaszkuszban is tisztában vannak. A zsidó állam ezért ennek megfelelően rohamléptekben készülődik a lehetséges, kétségbeesett szíriai büntetőcsapásra. Az izraeli kormány a kialakult háborús helyzet kiértékelésére ma reggel óta rendkívüli ülést tart, az izraeli légierő gépei fokozott járőrözést folytatnak Libanon (!) területe fölött, miközben Tel-Avivban és a többi izraeli nagyvárosban megindult a lakosság rohama a gáz- és vegyi támadás kivédésére szolgáló felszerelésért. A védőfelszerelést kiosztó helyeken mindenütt hosszú sorokban állnak az emberek.

Zoom
A védőfelszerelést kiosztó helyen álló sor

Izraelben a politikai, katonai vezetés és a lakosság tehát egyaránt tisztában van azzal, hogy a Basár el-Ászád elnökhöz hű hadsereg, vagy bármely más szíriai célpont elleni nyugati katonai agresszió a zsidó állam megtámadását vonja maga után. A kuvaiti Er-Ráj című, általában jól értesült napilapnak név nélkül nyilatkozó vezető szíriai politikusok szerint ha Szaddám Huszejn iraki elnök idejében (Irakot is izraeli érdeket szolgáló nyugati agresszió érte a nem létező tömegpusztító fegyverek birtoklása miatt - H. J.) az iraki föld-föld rakéták több mint ezer kilométer megtétele után is eljutottak izraeli területre, akkor az alig ötven kilométerre levő szíriai indítóállomásokról kilőtt rakéták még pontosabban és gyorsabban érnek célba izraeli célpontokra. Damaszkuszban közben bejelentették, hogy a szíriai hadsereg már indítóállványra helyezte az M-600-as Jachont típusú föld-föld rakétákat, s amennyiben Szíriát nyugati támadás éri, Izrael sem ússza meg szárazon.

Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök már tegnap este szükségesnek tartotta, hogy megfenyegesse Szíriát. A Likud vezére a szíriai rakétatámadás lehetőségére reagálva kijelentette, hogy Izrael már akkor is pusztító erejű csapást már Szíriára, ha Damaszkusz csak megpróbál támadást indítani a zsidó állam ellen. Hasonló harcias és fenyegető hangnemben szólalt meg Bogi Já'álon izraeli hadügyminiszter is.

Hering József - Kuruc.info

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése