2013. augusztus 28., szerda

Kuruc.info: Ifjúsági csereprogram keretében kínálgatja hazánkat a majdani felvásárlóknak a Fidesz

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Eco-Friendly Mattresses

We're committed to presenting a line of sleep products that have a minimum impact on both your pocketbook and the environment. Visit us today!
From our sponsors
Ifjúsági csereprogram keretében kínálgatja hazánkat a majdani felvásárlóknak a Fidesz
Aug 28th 2013, 19:10

Ifjúsági csereprogram indul ősszel Izrael és Magyarország között, az együttműködésről sajtótájékoztatón számoltak be kedden Zánkán, az Új Nemzedék Központban (ÚNK).


Siklódi László Levente veszprémi fideszes önkormányzati képviselő, a csereprogram "támogatója és mentora"

A kezdeményezés előzménye, hogy májusban ifjúsági csereprogramokról szóló megállapodást kötött a magyar Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és az izraeli oktatási minisztérium egyik szervezete. A zánkai ifjúsági központ által koordinált, kétévesre tervezett programra szeptember közepétől jelentkezhetnek középiskolák és ifjúsági szervezetek: a magyar, valamint az izraeli diákok és pedagógusok egy-egy hetet tölthetnek majd a fogadó országban.

Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete a kezdeményezésről úgy fogalmazott, minél többet tud valaki más kultúrákról, annál bölcsebb lesz, ezért mindkét állam érdeke, hogy létrejöjjön a cserekapcsolat, mert "így a fiatalok megtanulhatják, hogyan lehet előítéletek nélkül élni", és erősítik az izraeli és a magyar fiatalok közötti kapcsolatokat.

- Ha a két ország fiataljai kapcsolatokat teremtenek, az hozzájárulhat ahhoz, hogy az antiszemitizmus és a rasszizmus háttérbe szoruljon, mondta, majd hozzáfűzte, nagykövetként az utóbbi két évben határozott lépéseket tett azért, hogy ez a cserekapcsolat létrejöjjön. Dr. Sebestyén József, az ÚNK oktatási irodavezetője arról beszélt, az együttműködés első eleme a Küldöttségek cseréje elnevezésű program  lesz, amellyel azt szeretnék elérni, hogy előmozdítsa a magyarországi és izraeli iskolák közötti kapcsolatok erősítését.

A hosszú távú cél az, hogy a két ország intézményei maguk alakítsanak ki kötelékeket, tette hozzá. A nagykövet azért érkezett Zánkára, hogy személyesen győződjön meg arról, az ÚNK jó gazdája lesz a programnak. Ilan Mor megtekintette az ÚNK fenntartásában működő Egry  József Középiskola, Szakiskola és Kollégium több tantermét. Az ifjúsági csereprogram magyarországi támogatója és mentora, az Új  Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója, a fideszes Siklódi László Levente a megállapodáshoz vezető út eddigi állomásait idézte fel.

Mor és Siklódi - valóban nagyon vicces, hogy zsidó célország hazánk

(Veol nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése