2013. október 3., csütörtök

Kuruc.info: Olvasó: kábellopás-helyzet Nyugat-Európában

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Olvasó: kábellopás-helyzet Nyugat-Európában
Oct 3rd 2013, 18:35

Belgiumban 2009-2012 között négyszeresére nőtt a kábellopások száma, tavaly 180 km-nyit vittek el. Tele is plakátolta a vasút az állomásokat a linken látható poszterrel.

A lakosságot pedig tanácsokkal látják el, mire figyeljenek, mikor hívják az erre az esetre fenntartott ingyenes számot: ollós-erővágós, illetve láthatósági mellény nélküli emberek a sínek mellett, autók furcsán a sínek közelében leparkolva stb. A kábellopós piktogram is jó találmány, átvehetné a MÁV:


Ha rákeresünk a Google-ben a "kábellopás" szóra, kombinálva a Belgiumban élő kisebbségekkel (arab, marokkói, török, afrikai, "roma"), csak a cigányokhoz kapcsolódva jön elő a hír. Írjuk csak be a Google-be a következőt: "Vols de câbles" "arab" "belgique" (nem kell nyelvtudás, hogy megértsük), és íme.
Az első link, ami kijön, ez… és a továbbiak között sem találtam olyan hírt, ami arab kábeltolvajokról szólna.

Ebben arról van szó, hogy a francia csendőrség rajtaütött egy bolgár és román cigányok lakta táboron, és hat főt hallgattak ki kábellopás vádjával; a vasút, a villamosművek (ERDF) és az Orange telefontársaság (azaz a fő áldozatok) technikusai pedig segédkeztek a tábor átfésülésében.

Franciaországban eközben felére csökkent a vasúti kábellopások száma. Erre röpke 40 millió eurót (azaz kb. az évente okozott kárnak megfelelő összeget) költött másfél év alatt a vasút: fokozott csendőri részvétel, beleértve 150 óra helikopteres megfigyelés éjjellátó készülékekkel, plusz 300 biztonsági ember, a rézkábelek fokozatos lecserélése optikai kábelre stb.

Kívácsi lennék, mekora költségvetése van erre a MÁV-nak - írja az összeállítást beküldő olvasónk.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése