2013. október 3., csütörtök

Kuruc.info: Obama lemondta ázsiai körútját a költségvetési vita miatt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Obama lemondta ázsiai körútját a költségvetési vita miatt
Oct 4th 2013, 05:15

A szövetségi kormányzás részleges leállása miatt lemondta az amerikai elnök a jövő hétre tervezett ázsiai körútját. Barack Obama az eredeti tervek szerint október 6-a és 12-e között Indonéziát, Bruneit, Malajziát és a Fülöp-szigeteket kereste volna fel.

Bali szigetén az elnök részt vett volna az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) országainak csúcstalálkozóján.

A Fehér Ház szerdán még azt jelentette be, hogy Barack Obama lerövidíti ázsiai hivatalos látogatását, és törli annak utolsó két állomását, Malajziát és a Fülöp-szigeteket.

Ahogy korábban Malajzia és a Fülöp-szigetek elnökét, Obama Brunei szultánját és Indonézia elnökét is személyesen tájékoztatta arról, hogy mégsem megy hozzájuk. A Fehér Ház szerint az amerikai elnök később pótolja a látogatásokat.

Barack Obama helyett John Kerry külügyminiszter lesz a négy országba látogató amerikai küldöttség vezetője.

A CNN hírtelevízió csütörtökön nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak 71 százaléka vélte úgy, hogy az elnöknek a kormányzat részleges lebénulása és az áthidaló költségvetésről szóló tárgyalások idején teljes egészében le kellene mondani az ázsiai utat. Az elnöknek jelentős politikai kárt okozhatott volna, ha a választók azt látják, hogy válság idején elhagyja az országot.

Amerikai lapkommentárok ugyanakkor csütörtökön a szövetségi finanszírozás leállásának egyik jelentős veszteségtételeként értékelték az ázsiai vizit lerövidítését, mert a látogatásban a növekvő kínai befolyás ellensúlyozásának egyik eszközét látták.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése