2013. szeptember 10., kedd

Kuruc.info: Újabb 40 milliárd stadionokra

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Újabb 40 milliárd stadionokra
Sep 10th 2013, 19:17

A kormány egyetértésével a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázik a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszínére - jelentette be Csányi Sándor MLSZ-elnök kedden.

Az MLSZ elnöke az Orbán Viktor miniszterelnökkel és Michel Platinivel, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökével tartott sajtótájékoztatón elmondta, az új Puskás Ferenc Stadion adhatna otthont Eb-mérkőzéseknek.

Orbán Viktor kijelentette: Magyarország történelmi adósságot rendez, amikor a kormány befejezi a Népstadiont, és felépít benne egy új stadiont. Az új létesítményben a többi sportág is edzéslehetőséget kap.Csányi Sándor szerint akár egy elődöntőnek és a döntőnek is helyt adhat majd az új stadion 2020-ban, de akkor sem dőlne össze a világ, ha csoportmeccseket rendeznének a megújult létesítményben.

A tájékoztatón bejelentették, hogy a kormány következő ülésén tárgyalja a magyar jelentkezést a 2020-as Universiade megrendezésére is.

Az eseményen Orbán Viktor és Csányi Sándor aláírta az MLSZ létesítményfejlesztési koncepcióját, amelyet a kormány jóváhagyott. Ennek értelmében 2016-ig 40 milliárd forintot fordítanak majd felújításra, a meglévő pályák komfortosítására. A szakértők 2000 magyarországi pályát mértek fel, és ezeknek mindössze 25-30 százalékát találták megfelelő állapotúnak. A felújítási program 27 NB I-es, illetve NB II-es klubot, illetve további ezer amatőr pályát érint. A fejlesztési tervek tartalmaznak egy úgynevezett budapesti csomagot, amely szerint Budán és Pesten két futballcentrum jön majd létre. Ezek mellett összesen 70 pályát építenek. "Amennyiben ezt a programot végrehajtjuk, akkor legalább annyi pálya lesz Budapesten, mint a rendszerváltás előtt" - mondta a miniszterelnök.

A már folyamatban lévő és bejelentett beruházások (a Ferencváros, a Haladás, a Diósgyőr és a Debrecen stadionfelújítása) nincs benne az új programban, azokat a korábbi határozatok alapján építik. A felcsúti Puskás Akadéma egyetlen fillér közpénzt sem kaphat - jelentette ki a kormányfő, hozzátéve, hogy erre határozottan kérte is az MLSZ elnökét.

Az új Puskás Stadionnal kapcsolatban a miniszterelnök elmondta: a 65 ezer néző befogadására alkalmas stadion építése várhatóan a jövő év végén kezdődhet, és a tervek szerint 2017 végén adják át. A beruházás 70-90 milliárd forintba kerül. "Amit ma itt teszünk, az pontosan illeszkedik abba a tervbe, hogy a sportot stratégiai ágazattá tesszük" - jelentette ki Orbán Viktor a létesítményfejlesztési koncepcióval kapcsolatban, hozzátéve, hogy a sport még mindig "leghátul kullog", ha azt nézzük, mennyit költenek például az egészségügyre, vagy éppen a közoktatásra.

(Origó)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése