2013. szeptember 10., kedd

Kuruc.info: Megbukott Obama külpolitikája: 10-ből 4 amerikai helyesli

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Curious about the benefits of meditation?

In just a few minutes daily, this course will teach you how to relax and relieve stress. Even with a full schedule, you will want to make time for this!
From our sponsors
Megbukott Obama külpolitikája: 10-ből 4 amerikai helyesli
Sep 10th 2013, 07:18

Mélypontra csökkent Barack Obama elnök külpolitikájának elismertsége az Egyesült Államokban; az amerikaiak mindössze 31 százaléka helyesli a Szíriával kapcsolatos magatartását - állapította meg a hétfőn nyilvánosságra hozott közös közvélemény-kutatásában a CNN hírtelevízió és az ORC közvélemény-kutató intézet.

Az elnök Szíria-politikáját az amerikaiak 63 százaléka, kevés híján a kétharmada elutasítja. Általános értelemben 10-ből csak 4 amerikai elégedett Obama külpolitikájával, 57 százalék pedig kedvezőtlenül ítéli azt meg. A 40 százalékos támogatottság abszolút mélypont ezen a területen a CNN méréseiben.

A CNN-ORC közvélemény-kutatás azt megelőzően jelent meg, hogy az elnök hat nagy amerikai televíziós társaságnak interjút adott a Szíria ellen készülő amerikai fellépésről, illetve az azt jóváhagyó kongresszusi felhatalmazás szükségességéről. Obama erről kedden külön is beszédet fog intézni az amerikaiakhoz. Obama külpolitikájának belföldi támogatottsága januárban 54, áprilisban 49, júniusban pedig 44 százalékon állt.

Az elnök teljesítményével általános értelemben a megkérdezettek 45 százaléka elégedett és 52 százaléka elégedetlen. Ez azt jelenti, hogy Barack Obama támogatottsága június óta gyakorlatilag változatlan. Ez azonban nem a mélypont: a Fehér Ház lakójának munkáját 2011 szeptemberében - vagyis bő egy évvel az újraválasztása előtt - az amerikaiaknak csak a 43 százaléka tartotta jónak.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése